2023. mjus 17.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetõfóliák a Tondach kínálatában

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetõfóliák a Tondach kínálatában

A Wienerberger Zrt., a Tondach kerámia tetõcserepek gyártója, két új, továbbfejlesztett tetõfóliát kínál partnereinek. A FOL N Black és FOL K Black tetõfóliák megfelelnek a legmagasabb minõségi követelményeknek, hosszú élettartamukkal és univerzális alkalmazhatóságukkal kiváló választást jelentenek az építkezõknek és a felújítóknak.

Mindkét tetõfólia fekete színû és továbbfejlesztett változatai a korábbi piros színû fóliáknak. A speciális gyártástechnológia magasabb szakítószilárdságot, magasabb hõállóságot és jobb UV állóságot eredményez. Az új Tondach Black fóliák hosszabb élettartamúak, és hosszabb ideig használhatók ideiglenes fedésként.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetõfóliák a Tondach kínálatában

A FOL N Black tetõfólia 120 g súlyú és szabadon átlapolt alátéthéjazatok kialakítására alkalmas. A FOL K Black 145 g súlyú, dupla ragasztósávval ellátott fólia, mely teljes deszkázatra is fektethetõ, így fokozottan vízzáró vagy szélzáró héjazat kialakításához is kiváló.

Mindkét termék kétkomponensû száltechnológiával készül. Az erõsített magnak és a különleges tapadású külsõ rétegnek köszönhetõen magasabb szakítószilárdság érhetõ el azonos felületsúly mellett.

Újdonság továbbá a gyártási folyamatban, hogy a funkciómembrán olvadékként kerül a két, erõsített száltechnológiájú fedõréteg közé, azaz a membrán nem szilárd halmazállapotban kerül a hordozórétegek közé, hanem bevonatként viszik fel az elsõ hordozórétegre, végül a második hordozóréteget hõpréssel illesztik.

A csúcstechnológiájú gyártási folyamat nem csak nagyobb szakítószilárdságot, de különösen erõs és tartós rétegösszetartást, jobb UV állóságot és a magas, 100 °C hõállóságot eredményez. Ezáltal az új Black fóliák a Tondach Wevolt, vagy egyéb tetõsíkba integrált PV panelek alatt is alkalmazhatók költséghatékony megoldásként.

 

További termékinformáció:
Tondach Tetõcserép - Gyártói oldal - Wienerberger Magyarország

 

Szaktanácsadó kollégáink elérhetõségét az alábbi linken találja:
Értékesítési szaktanácsadás - Wienerberger Magyarország

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog