2023. június 21.

Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan

Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan

Alacsony energiafelhasználású és passzív épületek kivitelezésére alkalmas az egyedülálló, rendkívül stabil és környezetbarát SIP (Structured Insulated Panel) építési rendszer. Az OSB építőlemezek közé ragasztott EPS töltettel készülő szendvicspanelek kiváló statikai és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező hőhídmentes építőpanelek.

A SIP panelek alacsony energiafelhasználású lakóépületekhez és egyéb célú épületekhez egyaránt kitűnő megoldást kínálnak. A számítógépes tervezés és gyártás fejlődése lehetővé teszi e panelek méretpontos gyártását. A panelek 100 mm-től 270 mm-ig terjedő vastagságban készülnek, méretük 3000×1250 mm, egy panel súlya körülbelül 70 kg. Külső teherhordó falakhoz 170 mm vastagságú panelek ajánlottak, belső falakhoz 100 mm-es, padlókhoz és tetőkhöz 270 mm-es. Az ADAM-HOUSE által gyártott teherhordó SIP panelek 15 mm vastag OSB4 táblákból készülnek, köztük 140 mm vastag EPS szigeteléssel. Az OSB4 lapok közti szigetelés lehet grafitos vagy hagyományos fehér is, attól függően, hogy hol és milyen célra készül az épület.

 

Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan

 

A kész szendvicspanel kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal, alacsony ömlesztett sűrűséggel és nagy szerkezeti merevséggel rendelkezik. A rendszer családi házak, ipari épületek, közintézmények vagy egyéb nagyobb épületek kivitelezésére alkalmas.

Az Adam-House SIP építési rendszert irányított üzemi feltételek között, tervezők által előkészített gyártmánytervek alapján gyártják, illetve vágják méretre, így az építkezés során nem keletkezik hulladékanyag. Az önhordó SIP panelek rendkívüli stabilitása miatt az épületek nem igényelnek külön vázszerkezetet, emiatt egy SIP ház nagyon gyorsan felépíthető.

 

Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan

 

SIP panelekből komplett házak építhetők, a különböző vastagságú panelek és I-OSB gerendák a padlózattól a tetőig, minden épületrész kivitelezésére alkalmasak. Rendkívül jó hőszigetelő képességük és statikai tulajdonságuk miatt keskeny falszerkezetek készülhetnek, így a házak hasznos alapterülete nagyobb lesz. Ráadásul 30 cm vastag külső fallal már elérhető a passzívházakhoz előírt hőszigetelés. A rendszer ideális megoldás már meglévő épületek átépítésére és bővítésére is, alkalmazható más építési technológiákkal kombinálva.

 

Elegáns és alacsony energiafelhasználású otthonok – gyorsan és költséghatékonyan

 

SIP technológia előnyei:

  • gyors és pontos összeszerelés a helyszínen (átadás kulcsrakészen 120-160 nap alatt),
  • tervrajz alapján pontos méretre gyártott panelek (nincs hulladékanyag, nincs pluszköltség),
  • energiatakarékosak, akár AA++ energetikai besorolás is elérhető,
  • idő- és értékálló; földrengésbiztonság, magas tűzállóság, 30 év garancia.

A SIP házakban a kiváló hőszigetelés és légtömörség miatt kevés energiát kell fűtésre fordítani, ami megtermelhető napelemekkel. A SIP házak rendkívüli hőszigetelési tulajdonságát kihasználva elektromos fűtés javasolt, ami szerelhető padlóba, bármilyen burkolat alá, falba, gipszkarton alá vagy mennyezetre is, szintén gipszkarton alá.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog