2022. január 14.

Ez a könnyen felhordható műgyanta tetőszigetelés már elérhető Magyarországon

Ez a könnyen felhordható műgyanta tetőszigetelés már elérhető Magyarországon

A Purtop Easy használatra kész poliuretán vízszigetelési rendszer lapostetők csapadékvíz szigetelésére. A kivételes mechanikai tulajdonságok, a 300 százalékot meghaladó nyúlás és az agresszív anyagokkal szembeni kiváló ellenállás csak néhány a termék tanúsított jellemzői közül. Cikkünkben bemutatjuk a tetőszigetelés során alkalmazható Purtop Easy legelőnyösebb tulajdonságait.

A Purtop Easy CE-jelöléssel is rendelkezik, mivel megfelel az EN 1504-2 szabványnak (Betonfelület-védő rendszerek). Teljes mértékben megfelel az ETAG 005 szabványnak (Útmutató a folyékony alapú tetővízszigetelő rendszerek európai műszaki jóváhagyásához). A Purtop Easy a Mapei K+F laboratóriumaiban végzett kutatómunka eredménye, és a Mapei létesítményeiben világszerte a legszigorúbb biztonsági szabványok és a legszigorúbb környezeti fenntarthatósági vizsgálati protokollok szerint készül.

Közismert tény, hogy a városokban – a nagy épületsűrűség és a forgalom miatt – magasabb a hőmérséklet; a zöldterületek, parkok és szabadterek hiánya fokozza ezt a jelenséget. Ennek ellensúlyozására szolgáló technológiai megoldások lehetnek:

 • Green Roof – zöldtetők, amelyek segítenek csökkenteni a légköri szennyezés hatásait, miközben javítják az épületek általános megjelenését és kellemesebbé teszik a tájképet;
 • Cool Roof – lapostetők speciálisan nagy reflexiós és nagy emissziós felülettel, amelyek amellett, hogy javítják az épületen belüli komfortérzetet, segítenek csökkenteni a tető felületének hőmérsékletét.

A Purtop Easy mindkét tetőtípuson kiválóan használható, mivel tanúsítottan ellenáll a gyökérbehatolásnak (a CEN/TS 14416 európai szabványnak megfelelően).

A közelmúltban egy iskola 1600 m²-es tetőjének felújításánál alkalmazták.

Ez a könnyen felhordható műgyanta tetőszigetelés már elérhető Magyarországon

A Mapei vízszigetelő, színes poliuretán rendszere varratmentes, rugalmas bevonatot képez átfedés nélkül

 

A tetőszigeteléshez a kivitelező a Purtop Easy rendszert választotta az egyszerű alkalmazás és a telepítés gyorsasága miatt. A Purtop Easy néhány óra alatt átfedés nélküli, rugalmas bevonatot képez, és kiváló repedésáthidalása miatt ellenáll a szerkezetekre ható normál dinamikus igénybevételeknek. A rendelkezésre álló alapozók teljes választékának köszönhetően tökéletesen tapad különféle típusú aljzatokhoz. Kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek az évek során stabilak maradnak, így a termék rendkívül tartós. Teljes tetőszigetelési rendszerként alkalmazva 25 év tanúsított élettartammal rendelkezik.

Ez a könnyen felhordható műgyanta tetőszigetelés már elérhető Magyarországon

 

A Purtop Easy előnyei:

 • vízszintes, függőleges és íves felületre egyaránt alkalmazható;
 • gyorsan elkészíthető, gyalogos forgalomnak ellenálló vízszigetelés;
 • színes kivitel, minden RAL színben elérhető;
 • a legszigorúbb szabványok szerint tanúsított termék;
 • kiváló mechanikai tulajdonságok és kopásállóság;
 • kiváló statikus és dinamikus repedésáthidaló képesség, még alacsony hőmérsékleten is;
 • jó ellenállás agresszív vegyszerekkel szemben, alkalmas meglévő szerkezetek javítására és új vízszigetelés készítésére;
 • esztétikus megjelenés;
 • könnyen karbantartható.

 

Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo