Deceuninck

 

2023. június 15.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

Házi szennyvíztisztító családi házakba

Az AS-Variocomp K házi szennyvíztisztítók kitűnő alternatívát kínálnak elsősorban a családi házak és az életvitelszerűen lakott nyaralók kommunális szennyvízének tisztítására, továbbá minden olyan helyen, ahol nincs közcsatorna vagy csak nagyon magas költséggel járna a rácsatlakozás. Az AS-Variocomp K biológiai szennyvíztisztító korszerű közműpótlóként üzemeltethető, műszakilag megbízható, stabil és környezetbarát megoldás a szennyvíztisztítás költséghatékony és kényelmes ellátásához.

Az AS-Variocomp K házi szennyvíztisztító berendezések előnyei:

  • magas minőség alacsony beruházási és üzemeltetési költségek mellett,
  • komplett rendszer,
  • önhordó tartály, első osztályú, időtálló, környezetbarát alapanyagokból,
  • gyors és egyszerű telepítés, beüzemelés,
  • problémamentes üzemeltetés, minimális karbantartási igénnyel,
  • nagy teherbírású, stílusos fedlap,
  • opcionálisan bővíthető GSM monitoring rendszerrel,
  • CE megfelelőségi tanúsítvány garantált tisztítási paraméterekkel.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

 

A szennyvíztisztítás technológiája

A szennyvíz a berendezés befolyási oldalánál található előülepítő egységbe folyik (A). Itt a mechanikus szennyeződések, úszó, szilárd anyagok ülepítése történik, melyek később anaerob körülmények közt lebomlanak. Az előülepítőből átfolyón jut a mechanikus szennyeződésektől megtisztított szennyvíz az aktivációs térbe (B), ahol a szennyvíz – eleveniszappal történő – biológiai megtisztítása megy végbe. Az aktivációs tér levegőztetése az alsó részen található finombuborékos levegőztetővel (E) történik. A víz és az eleveniszap keveréke az aktivációs térből a technológiai válaszfalakon található nyílásokon keresztül az utóülepítőbe (C) áramlik, ahol a megtisztított vízből leülepszik az eleveniszap. A megtisztított víz mamutszivattyú (F) segítségével a kifolyócsonkon keresztül távozik. Az ülepített eleveniszapot hidraulikusan visszaforog az aktivációs térbe. A fölösleges, aerob módon stabilizált üledék mamutszivattyúval visszakerül az előülepítő térbe (A). A berendezés egyik nagy előnye többek között a nagy térfogatú kiegyenlítő tér (D), mely a nap folyamán változó vízhozam okozta ingadozások kompenzálására szolgál.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

A – Előülepítő és iszaptér, B – Aktivációs tér, C – Utóülepítő, D – Kiegyenlítő tér, E – Levegőztető elem, F – Mamutszivattyúk

 

Mi történik a szennyvíztisztítóból kifolyó vízzel?

Az AS-Variocomp K biológiai szennyvíztisztító berendezésből kifolyó megtisztított szennyvíz – a kiváló elfolyási paramétereknek köszönhetően – biztonságosan és szabályosan elszikkasztható a talajban. A növények gyökérzónás öntözése esetén a tisztított víz kellő mennyiségű, értékes tápanyaggal táplálja a zöldellő területeket.

 

A szennyvíztisztító telepítése rendkívül gyors és egyszerű

A földbe telepítendő házi szennyvíztisztítót vasbeton alapra kell állítani, ezután lehet a szennyvízcsővel és a légkompresszor légvezetékével rácsatlakozni, majd áram alá helyezni.

hírlevél-feliratkozás

épjog