2023. június 15.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

Házi szennyvíztisztító családi házakba

Az AS-Variocomp K házi szennyvíztisztítók kitűnő alternatívát kínálnak elsősorban a családi házak és az életvitelszerűen lakott nyaralók kommunális szennyvízének tisztítására, továbbá minden olyan helyen, ahol nincs közcsatorna vagy csak nagyon magas költséggel járna a rácsatlakozás. Az AS-Variocomp K biológiai szennyvíztisztító korszerű közműpótlóként üzemeltethető, műszakilag megbízható, stabil és környezetbarát megoldás a szennyvíztisztítás költséghatékony és kényelmes ellátásához.

Az AS-Variocomp K házi szennyvíztisztító berendezések előnyei:

  • magas minőség alacsony beruházási és üzemeltetési költségek mellett,
  • komplett rendszer,
  • önhordó tartály, első osztályú, időtálló, környezetbarát alapanyagokból,
  • gyors és egyszerű telepítés, beüzemelés,
  • problémamentes üzemeltetés, minimális karbantartási igénnyel,
  • nagy teherbírású, stílusos fedlap,
  • opcionálisan bővíthető GSM monitoring rendszerrel,
  • CE megfelelőségi tanúsítvány garantált tisztítási paraméterekkel.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

 

A szennyvíztisztítás technológiája

A szennyvíz a berendezés befolyási oldalánál található előülepítő egységbe folyik (A). Itt a mechanikus szennyeződések, úszó, szilárd anyagok ülepítése történik, melyek később anaerob körülmények közt lebomlanak. Az előülepítőből átfolyón jut a mechanikus szennyeződésektől megtisztított szennyvíz az aktivációs térbe (B), ahol a szennyvíz – eleveniszappal történő – biológiai megtisztítása megy végbe. Az aktivációs tér levegőztetése az alsó részen található finombuborékos levegőztetővel (E) történik. A víz és az eleveniszap keveréke az aktivációs térből a technológiai válaszfalakon található nyílásokon keresztül az utóülepítőbe (C) áramlik, ahol a megtisztított vízből leülepszik az eleveniszap. A megtisztított víz mamutszivattyú (F) segítségével a kifolyócsonkon keresztül távozik. Az ülepített eleveniszapot hidraulikusan visszaforog az aktivációs térbe. A fölösleges, aerob módon stabilizált üledék mamutszivattyúval visszakerül az előülepítő térbe (A). A berendezés egyik nagy előnye többek között a nagy térfogatú kiegyenlítő tér (D), mely a nap folyamán változó vízhozam okozta ingadozások kompenzálására szolgál.

Házi szennyvíztisztító családi házakba

A – Előülepítő és iszaptér, B – Aktivációs tér, C – Utóülepítő, D – Kiegyenlítő tér, E – Levegőztető elem, F – Mamutszivattyúk

 

Mi történik a szennyvíztisztítóból kifolyó vízzel?

Az AS-Variocomp K biológiai szennyvíztisztító berendezésből kifolyó megtisztított szennyvíz – a kiváló elfolyási paramétereknek köszönhetően – biztonságosan és szabályosan elszikkasztható a talajban. A növények gyökérzónás öntözése esetén a tisztított víz kellő mennyiségű, értékes tápanyaggal táplálja a zöldellő területeket.

 

A szennyvíztisztító telepítése rendkívül gyors és egyszerű

A földbe telepítendő házi szennyvíztisztítót vasbeton alapra kell állítani, ezután lehet a szennyvízcsővel és a légkompresszor légvezetékével rácsatlakozni, majd áram alá helyezni.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog