Építészkongresszus

2022. november 10.

Intelligens fűtőfilm padlóra, falra, mennyezetre

Intelligens fűtőfilm padlóra, falra, mennyezetre

Az intelligens fűtőfilm vagy fűtőfólia jó megoldás elektromos padlófűtés, mennyezetfűtés falfűtés megvalósítására. Működésének alapját az infravörös sugárzás és az önszabályozó technológia adja. A két tényező kombinációja teszi lehetővé, hogy az infrafűtés korunk egyik legmodernebb és leghatékonyabb elektromos fűtési megoldása legyen.

A fűtőfilm előnyei közé tartozik a kedvező árfekvése, a takarékos üzemeltetése és a kimagasló komfortérzet, amit működése során biztosít. Legyen szó elektromos padlófűtésről, falfűtésről vagy mennyezetfűtésről, az intelligens fűtőfilm által létrehozott infra (hő)sugárzásnak köszönhetően a meleg az egész lakást bejárja. A padló felmelegszik még a falfűtés és a mennyezetfűtés esetén is úgy, mint ahogy a nap felmelegíti a járdát vagy az aszfaltot nyáron.

Az infrafűtés különös hatékonyságát az infravörös sugárzás adja, amely a hagyományos fűtésmegoldásokkal szemben nem a levegőt melegíti fel elsőként, hanem a térben lévő tárgyakat és az emberi testet. Ezáltal például a végtagfázósok nagy megkönnyebbülést tapasztalhatnak az infra (hő)sugaraknak köszönhetően.

Az intelligens fűtőfilm kényelme elsősorban abban rejlik, hogy nem foglal el helyet a helyiségben és egyenletesen melegíti fel azt. Az elektromos infrafűtés kialakítása egyszerű. Extra keskeny mivolta (0,34 mm) lévén elfér bárhol, akár a padló alatt, a fal mögött vagy a mennyezet felett. Ezért az infrafűtés alkalmas elektromos padlófűtés, falfűtés vagy mennyezetfűtés kialakítására. Utólagos kiépítése sem jár különösebb bontási szükséglettel, laminált parketta alá a felhasznált rétegrendekkel is kényelmesen befér, és nem emeli meg a padló szintjét még 7 mm-rel sem.

 

A fűtőfilm működése

Az elektromos fűtőfilm működése során anionokkal tölti fel a levegőt, amelyek lekötik a káros baktériumokat, frissítve és tisztítva ezzel a helyiség levegőjét és környezetét. Az infrafűtés az esetek többségében kiszárítja a falakat és elpusztítja a penészgombákat is.

Intelligens fűtőfilm padlóra, falra, mennyezetre

Az intelligens fűtőfilm infravörös (hő)sugárzása a levegővel nem érintkezve, szinte a bekapcsolás pillanatában, azonnal melegíti a környezetében található szilárd testeket (falak, padló, mennyezet, bútorok stb.), majd miután a szilárd testek felvették a (hő)energiát, egyenletesen kisugározzák magukból és így a levegő is felmelegszik. A tárgyak ugyanakkor raktározzák is az energiát, és folyamatosan kisugározva azt magukból melegen is tartják a levegőt. Az intelligens fűtőfilm technológia, más néven infrafűtés így különösen hatékonnyá válik más fűtéstrendszerekhez képest.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog