2024. jnius 14.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

Mikor érdemes ablakot cserélni?

Az energiaárak emelkedésével egyre fontosabbá vált, hogy minél több energiát tudjunk megtakarítani otthonainkban. Éppen ezért nem mindegy, milyen nyílászárókat választunk, hiszen jó hõszigetelésû ablakokkal és ajtókkal a fûtési költségek akár 30 százaléka is megtakarítható. Megfelelõ karbantartással a korszerû mûanyag ablakok élettartama 35 év is lehet, bizonyos esetekben azonban már korábban is szükség lehet cserére. A Deceuninck szakértõi összegyûjtötték az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Ha 15 éven belül volt ablakcsere, akkor alapvetõen még nincs szükség egy újabbra, ha az ablakok egyébként megfelelõen mûködnek. A PVC ablakok ma már olyan alapanyagokból készülnek, amelyek miatt nem kell tartani az elszínezõdéstõl vagy a vetemedéstõl, a speciális UV-stabil alapanyagokkal pedig az UV-fény roncsoló hatása is kivédhetõ. Ettõl függetlenül a megfelelõ tisztítás és ápolás a mûanyag nyílászárók esetében is elengedhetetlen ahhoz, hogy évtizedekig jól mûködjenek és csak akkor kelljen lecserélni õket, amikor már tényleg eljárt felettük az idõ.

Mikor érdemes ablakot cserélni? Mikor érdemes ablakot cserélni?

A rendszeres, professzionális karbantartás egy olyan befektetés, ami évekkel meghosszabbíthatja az ablakok élettartamát. Ám egy idõ után ennek ellenére is szükség lehet ablakcserére, például, ha az ablakok rosszul záródnak, huzatosak, párásodnak, rossz a hangszigetelésük, vagy valamilyen látható károsodás jelenik meg rajtuk” – mondja Búcsi János, a Deceuninck szakembere.

Amennyiben 15 évesnél régebbiek az ablakok, érdemes lehet megfontolni újak beszerzését, mivel a gyártási technológia folyamatos fejlõdésével a mai modern ablakok lényegesen jobb hõszigetelõ tulajdonságokkal bírnak elõdeiknél. A Deceuninck Elegant PVC profilokból készült ablakok például kiváló, Uf = 0,93 W/m2K-es hõátbocsátási értékkel rendelkeznek.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

 

Fenntartható ablak hulladékból

Ha az ablakcsere mellett döntünk, ideális választás lehet a Deceuninck Elegant termékcsaládja, melynek tagjai a legkiválóbb minõségû anyagokból készülnek, így rendkívül hosszú élettartammal bírnak. Nagyon erõsek, nem rothadnak el, és tartják az alakjukat, valamint a nedvesség és a napfény sem károsítja õket. A PVC profilok a legmagasabb hõszigetelési értékkel rendelkeznek a piacon, és minden követelménynek megfelelnek az energiahatékonyság terén. Emellett légmentesek, víz- és szélállók, így biztosítják a kívánt kényelmet idõjárástól függetlenül. Az Elegant ablakok zajszûrés tekintetében is kiemelkedõek: a különbözõ üvegvastagságok minden körülmények között optimális zajszûrést kínálnak.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

A vállalat Phoenix termékcsaládja azok számára lehet kiváló megoldás, akik minden szempontból fenntartható nyílászárót keresnek. A Phoenix egy minden elemében megújuló ablakprofil, amely Európában egyedülálló módon 100 százalékban újrahasznosított PVC-bõl készül. A PVC újrahasznosítása 90 százalékkal kevesebb energiát igényel és kilogrammonként 2 kilogrammal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint az új anyag elõállítása, mivel az extrudált profilok gyártásához a Deceuninck a használt mûanyagból kinyert úgynevezett reciklátumot használja, amely nem igényel további megmunkálást.

A rendelésre kapható Phoenix profilok 76 milliméteres beépítési mélységgel érhetõk el, és Forthex termomerevítõvel megerõsített tokkal rendelkeznek. A keretek az egyenes kialakítású Infinity Phoenix szárnnyal kombinálhatók, amely egyszerûségének és minimalista, keskeny megjelenésének köszönhetõen sokoldalúan használható. A Phoenix ablakprofilok külsõ borításához az Elegant termékcsalád teljes dekorfóliaválasztéka rendelkezésre áll, így a megrendelõk 57 féle színû és mintázatú fólia közül választhatnak négy különbözõ stílusban: természetes fa, színes fa, egyszínû és fémes színek.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

 

Minden ablak számít!

A Deceuninck új, „Minden ablak számít” szlogennel fémjelzett kampánya az ablakok újrahasznosításának, valamint az energiahatékony nyílászárók használatának fontosságára hívja fel a figyelmet. A Deceuninck ablak- és ajtóprofiljai az alábbiakkal járulnak hozzá az otthonok kényelméhez, a harmonikus közösségi élethez és egy fenntarthatóbb bolygóhoz:

  • 100%-os újrahasznosíthatóság: A Deceuninck nyílászáró-profilok teljesen újrahasznosíthatók, ezért a vállalat kevesebb elsõdleges nyersanyagot használ, ami jó a bolygónknak.
  • Minimális CO2-kibocsátás: A vállalat folyamatosan keresi a lehetõségeket a CO2-kibocsátás további csökkentésére. Az optimális hõszigetelésû ablakok csökkentik az otthonok karbonlábnyomát.
  • Kiváló hõszigetelési értékek: A Deceuninck ablakok és ajtók kiváló hõszigetelést és maximális energiahatékonyságot garantálnak, melynek köszönhetõen egyszerre élvezhetjük a kényelmes élet és az alacsonyabb energiaszámlák elõnyeit.
  • 300 éves PVC-életciklus: A Deceuninck ablakok akár 8 alkalommal is újrahasznosíthatók minõségromlás nélkül, így élettartamuk akár a 300 évet is elérheti.
  • Saját újrahasznosító üzem: A Deceuninck profilok fenntartható módon készülnek a vállalat diksmuide-i mûanyag-újrahasznosító egységében, amely Európa egyik legnagyobb kapacitású létesítményeként évi 45 000 tonna anyagot képes befogadni újrahasznosításra.

 

Látogasson el a kampány weboldalára: https://everywindowmatters.com

 

Tekintse meg a kampányvideót:

(x)

hrlevl-feliratkozs

épjog