Deceuninck

 

2024. január 15.

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

A Slate Design burkolólap természetes kőfelületű, üvegszál-erősítésű műgyanta hordozóval megerősített, kő-kompozit homlokzati burkolólap. Vastagsága 1,2-3 mm közötti, súlya átlagosan csak 1,5-3 kg/m². A nagyméretű kőfurnér lapok különböző kőfajtákból (agyag, csillámpala, mészkő, homokkő) készülnek, ami számos stílus és dizájn megformálását lehetővé teszi. A nagylapos kőburkolat külső és belső terekben egyaránt alkalmazható.

A kőfurnér burkolólapok kis súlyukból kifolyólag előtétfalazás, konzolozás igénybevétele nélkül alkalmasak homlokzatok burkolására. Ragasztással rögzíthetők közvetlenül a kőzetgyapottal vagy polisztirollal szigetelt, hálózott, dübelezett alapfelületre. A kőfelület hosszú távon időjárásállóvá, UV-védetté tehető a Slate Design Nano Effect használatra kész impregnálószerrel. Rögzítésükre a Slate Design ms polimer alapú, időjárásálló, a levegő nedvességének hatására megkötő ragasztó használata javasolt, mely kartusos kiszerelésével tovább könnyíti/gyorsítja a kivitelezést.

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

A kőfurnér burkolatok felragasztása előtt elengedhetetlen az alapfelület megfelelő előkészítése. Különösen fontos, hogy a rendszert megfelelően érlelt, a következő jellemzőkkel rendelkező vakolaton/alapfelületen alkalmazzák:

  • felszívódó nedvességtől mentes,
  • a mechanikailag erős fogadóaljzat tapadószilárdsága nagyobb legyen, mint 0,5 N/mm2,
  • tökéletesen tiszta, sík felület.

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

Tűzvédelmi szempontból a Slate Design lapok D-s3,d0 teljesítménnyel rendelkeznek, amennyiben a beépítés légrés nélküli hordozófelületre (nem átszellőztetett homlokzat), A2 alapfelületen, SD MS-Adhesive ragasztóval történik.

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

A burkolás során kiemelt szerepe van az élképzésnek, hiszen ennek megfelelő kivitelezésével érhető el a kívánt kőhatás – de az élek kialakítása nemcsak esztétikailag fontos, hanem a burkolat tartósságának szempontjából is.

Nagyméretű, ultrakönnyű kőfurnér

hírlevél-feliratkozás

épjog