2023. július 11.

Megnövelt lakótér a Deceuninck teraszajtóival

Megnövelt lakótér a Deceuninck teraszajtóival

Nagyméretű terasz-, illetve erkélyajtó alkalmazásával jelentősen tágítható a belső tér – azonban nem mindegy, milyen nyílászáró-megoldást választunk. A Deceuninck a toló-bukó és az emelő-toló ajtók közötti átmeneti megoldást kínál, amely akár 4 méter széles és közel 2,4 méter magas is lehet, ugyanakkor egyetlen mozdulattal elhúzható, így egy pillanat alatt összekapcsolható a kert, az erkély vagy a terasz a házzal.

A bel- és kültér közötti átjárást lehetővé tevő teraszajtónál fontos, hogy amikor csukva van, a lehető legnagyobb mértékben engedje be a fényt és a látványt, viszont nyitott állapotban se legyen zavaró, és ne foglaljon el sok helyet a lakótérből. A nagyméretű felület miatt azonban ugyanígy elengedhetetlen a jó hő- és hangszigetelő képesség, valamint az esetleges külső behatolások elleni védelem. Végül, de nem utolsósorban a nyílászárónak stílusában és megjelenésében is illeszkednie kell az épülethez, valamint a megrendelő elvárásaihoz. Ha nagy falfelület áll rendelkezésre, aminek szeretnénk kihasználni az előnyeit, törekedjünk az üvegezést maximalizáló megoldásra. A Deceuninck a vállalat Legend Slide kínálatán keresztül mutatja be ennek előnyeit.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ 

 

Megnövelt dimenziók

A PVC profilokból készült új tolóajtórendszer az igényeknek megfelelően akár 4000 milliméter széles is lehet, a maximális magassága pedig elérheti a 2350 millimétert. A 76 milliméteres szárnyban lévő üveg közvetlenül egy 149 milliméter széles tokba van ágyazva. Ezeket az adottságokat figyelembe véve az építészek kreatívan felhasználhatják a természetes fény adta lehetőségeket.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ 

 

Könnyed kezelés

A Legend Slide egyfajta átmentet képez a jól ismert toló-bukó, illetve emelő-toló ajtók között. A PVC-ből készült profil az osztó és szárny egyedi merevítésének köszönhetően nagyméretű szerkezetek kialakítását is lehetővé teszi. A szárnyrendszer és a speciális szerelvények ugyanakkor garantálják, hogy az akár 150 kilogramm tömegű szárnyakat könnyedén és csendesen lehessen mozgatni az ajtó nyitásakor és csukásakor.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ

 

Kiváló szigetelés

„A Deceunink Legend Slide megoldásai a nagyméretű üvegfelület ellenére is kiváló akusztikai és hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek. A 76 milliméter szélességű szárnyak akár 54 milliméter vastag háromrétegű üvegezéssel is kérhetők, így a nyílászáró össz-hőátbocsátási tényezője mindössze 0,77 W/m2K. A kompatibilis Elegant ablak- és ajtórendszerrel párosítva pedig akár a passzívházak előírásait is teljesíti. A szerkezet merevsége és tömítése biztosítja továbbá, hogy a teraszajtó ellenálljon a széllökéseknek, a csapadékszivárgásnak, valamint a huzatnak” – mondta Búcsi János, a Deceuninck szakértője.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ

 

Biztonságos otthon

A PVC profilok speciális szerkezete, valamint az acél és alumínium megerősítések kiváló védelmet nyújtanak a betörés ellen. Masszív kampós csavarok, vízszintesen és függőlegesen is záródó rendszer, speciális reteszelések, elektronikus biztonsági elemek, valamint laminált üveg gondoskodik a lakók kényelméről és biztonságáról.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ

 

Esztétikus megjelenés

A Legend Slide tolóajtórendszer műszakilag és megjelenésében is minden belső térhez jól passzol. A határozott élek, a keskeny vonalak és a derékszögben illeszkedő belső üvegezőrudak követik az aktuális építészeti trendeket, a fix rész alacsony profilja pedig kialakításában az alumíniumrendszerekre emlékeztet. A kompatibilis Elegant sorozat öt különböző stílusú ajtót kínál, melyek a dekorfóliák és színek széles választékával kombinálva lehetővé teszik a dizájnnal kapcsolatos egyedi igények megvalósítását. A megrendelők 57 különböző felületszerkezetű (sima, matt, fémes és fa textúrájú) színárnyalat közül választhatnak minden konstrukciótípushoz.

Nagyméretű teraszajtóval kinyílik a világ

 

További információk >>

Megnövelt lakótér a Deceuninck teraszajtóival

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

épjog