2023. március 29.

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

Naponta akár 30 átlagos méretű tetővel rendelkező családi ház fedésére elegendő beton tetőcserép gördül le a hajdúszoboszlói gyárban üzembe helyezett legmodernebb svéd gyártósorról. A betonspecialista Leier cserépgyártó üzeme 5 milliárd forintos beruházásával döntően a magyar piac igényeinek országosan történő kielégítésére törekszik minőségi beton tetőfedő anyaggal, amivel a legszélesebb magyar vásárlói réteget célozzák meg.

Beton tetőcserép a betonspecialistától

„Tapasztalataink szerint a tető kialakításánál, a héjazat anyagának kiválasztásakor a megrendelők számára az esztétikai elvárások mellett a hosszú távú tartósság és a költséghatékony megoldások élveznek prioritást” – emelte ki Komlós Andor, a Leier ügyvezető igazgatója. A cég közelmúltban bővített hajdúszoboszlói tetőcserépgyára az eddiginél ötször több beton tetőcserép előállítására képes, mindezt a legmodernebb, környezetbarát technológiával. Ez a kapacitás elegendő arra, hogy az egész ország területén jelen lehessen a „betonspecialista” egy sor innovatív betontermék mellett, immáron betoncserepeivel is. „A Leier az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a magyar piacon tapasztalható munkaerőhiány enyhítésére is kiváló megoldásra, az előregyártott betonszerkezetek fejlesztésére. Ennek köszönhetően mára a kéregfalak és kéregfödémek új generációja, a klímafalak és klímafödémek is egyre népszerűbbek. De persze említhetnénk az olyan speciális elemek kialakításának egyszerűsítésére szolgáló műszaki megoldásokat, mint a lépcsők, erkélylemezek. 9 magyarországi gyárunk közül 7 gyárban betontechnológiával folyik a gyártás.”

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

 

Mindenki tetőcserepe

Egy a betonnal, mint anyaggal kapcsolatos mondás így hangzik „..minél idősebb, annál erősebb…”

Többek között a beton tetőcserép is éppen ezért nevezhető erős, tartós, így tartósan szép tetőfedő anyagnak, ami általában széles vásárlói réteg pénztárcájának és ízlésének is meg tud felelni. A fenti kijelentés alapja, hogy az anyagban lezajló kémiai folyamatnak köszönhetően a beton szilárdsága az idő múlásával folyamatosan nő, többek között ez a záloga a beton időtállóságának. Természetesen a beton tetőcserepek minőségéről, így például nyomószilárdságáról vagy méretpontosságáról a betonösszetétel, a bedolgozási és utókezelési technológia együttesen gondoskodik, ezért a betontechnológiára általánosságban jellemző kijelentések csak megfelelő gyártás esetén igazak. A hajdúszoboszlói gyárba beépített technológia azonban egészen biztosan garantálja a minőségi betoncserépre jellemző tulajdonságokat.

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

Gyakorlati előny, hogy a nagy felületű Leier tetőcserepekkel gyors és gazdaságos a tetőfedés akár új építésről, akár felújításról van szó. A Leier beton tetőcserepekkel a tetőszerkezet hajlásszögétől függően változtatható léctávolsággal, így nagy rugalmassággal, 22°-os hajlásszögtől fedhetők tetők.

A Leier Granite termékvonal a modern vonalvezetésű épületek formavilágához illeszkedik és nem csupán a formát, de a színeket tekintve is. A Toscana termékvonal pedig változatos színeivel jól passzol a hazai hagyományos megjelenésű épületek hangulatához, vagy akár a dél-európai látványvilághoz.

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

 

Ellenálló bevonatokkal

A Leier Basic, Classic, Extra és Lux bevonatú betoncserepek anyagukban színezve és kétszeres felületkezeléssel készülnek. Ezek együttesen garantálják a színtartósságot, az UV-stabilitást, valamint az időjárási hatásokkal szembeni sok évtizeden át tartó ellenállóságot. A színezéshez a gyárban a legmagasabb minőségi kritériumoknak megfelelő nyugat-európai festékanyagokat alkalmazzák.

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

A Leier tetőcserepek bevonatolási technológiájának jellemzője, hogy az alapréteg biztos tapadást, egyenletes felületet biztosít a speciális magas fényű fedőrétegnek, amely a terméket különösen ellenállóvá teszi szinte minden környezeti hatással szemben. A Toscana és Granite betoncserepek bevonatához használt speciális, környezetbarát festékek a legmagasabb minőséget képviselik. A kétszeri bevonatolásnak köszönhetően a cserepek színe egységes, és a környezeti hatásoknak sokáig ellenálló. Az első bevonati rétegnek póruszáró szerepe is van, eltömíti a felület mikropórusait, megakadályozva a legkisebb szennyeződések bejutását is a cserép anyagába. A fedőbevonattal kapja meg a cserép a matt színét, ami egyúttal biztosítja a káros UV-sugarakkal szembeni védelmet is.

Naponta akár 30 tetőre elengedő Leier tetőcserép

A Lux bevonatrendszer különlegessége a ragyogó fény, valamint, hogy évek múltán is könnyen tisztítható, és új tető érzését kelti. Emellett a sima, magasfényű bevonat elősegíti a cserepek felületéről a szennyeződések természetes úton történő távozását. A szennyeződés kevésbé tapad a cserépfelülethez, így azt a csapadék lemossa a felületről.

 

A betontechnológia környezetbarát technológia

A beton tetőcserepek előállítását nem csupán az teszi környezetbaráttá, hogy ahhoz csak természetesen anyagokat használnak (vizet, cementet, homokot és vasoxid alapú színezőanyagot), de előállításuk is „zölden” történik. A gyártás során hűtési, fűtési energiát minimálisan kell használni, hiszen a beton kötése során hő szabadul fel. Ezt a hulladékhőt vezetik be a szárításhoz használt kamrákba, de például a gyártás során keletkező úgynevezett „piszkosvíz” újrahasznosítása is a folyamat része. „A Leier nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra a termék egész életciklusát figyelembe véve. Ez alapján a felhasznált technológiákon túl törekszünk a több generáción át biztonságosan használható műszaki megoldásokra is, de például a csomagolásnál odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb és újrahasznosítható hulladékkal terheljük környezetünket” – mutatott rá Nagy Gergely a cég szemléletének e sarkalatos pontjára.

www.leier.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog