2024. március 18.

Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak

Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak

Az üvegfal térelválasztó rendszerek egyik nagy előnye átlátszóságukban rejlik: az üvegfalak megjelenése, az általuk beengedett természetes fény exkluzív megjelenést és komfortos munkahelyi környezetet teremt, ami hozzájárul a produktív munkavégzéshez, illetve a partnerekre tett jó benyomáshoz. Előfordul azonban, hogy a kialakított helyiség, iroda vagy tárgyaló az üvegfal nyújtotta megoldásnál nagyobb diszkréciót kíván, és szükség van zárt, kevésbé átlátszó terek létrehozására is. Nem kell azonban a fenti előnyökről sem lemondani, hiszen az okosfólia használatával a kettő párhuzamosan is működik.

Mi az az okosfólia, és hogyan működik?

A Simo Group által használt okosfólia (intelligens fólia vagy digitális árnyékoló) olyan kasírozható fólia, amely speciális kristályszerkezetének köszönhetően elektromos árammal működtetve matt felületet képez az üvegfalon. Az okosfólia rendezetlen részecskéi biztosítják a matt hatást. Feszültség hatására rendeződnek ezen részecskék, aminek következtében a felület átlátszóvá válik.

A 7 rétegből álló speciális okosfólia alapvetően tehát láthatatlanul simul bele az üvegfal szerkezetébe, és gyakorlatilag gombnyomásra válik mattá, ezzel megteremtve a kívánt privát szférát az irodában.

Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak

 

Milyen felületeken használható az okosfólia?

Az okosfólia gyakorlatilag bármilyen üvegfelületen használható, így a Simo Group által forgalmazott és gyártott üvegfal rendszerekkel (egy- és kétrétegű üvegfal rendszerek, mozgatható falrendszerek) is kompatibilis. A gyártás során az okosfóliát felkasírozzák a kívánt felületre, így a helyszínre már az előkészített, fóliával ellátott üvegfal panelek érkeznek meg.

Az okosfólia nem csupán a belátásvédelemben nyújt segítséget, de vetítőfelületnek is kiváló, így az irodák belső terének kedvelt kiegészítője lehet.

Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak

 

Az okosfóliák tulajdonságai, jellemzői

Az okosfólia feszültségmentes állapotában átláthatatlan, matt üveg vagy tejüveg hatását kelti, míg feszültség alatt átlátszóvá válik. Nem csak esztétikai funkcióval bír azonban, hiszen az UV sugarak 99 százalékát is megszűri, valamint az infrasugárzás 90 százalékát is elnyeli.

Az okosfólia reakcióideje kevesebb, mint 10 ms, így gyakorlatilag azonnali hatás érhető el működtetése közben. Mivel 50.000.000 ki- és bekapcsolásra tervezték, rendkívül hosszú időn keresztül kiszolgálja tulajdonosát.

Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak Okosfóliával ellátott térelválasztó üvegfalak

hírlevél-feliratkozás

épjog