2023. november 23.

Sokoldalú kompozitfólia

Sokoldalú kompozitfólia

A Serge Ferrari Architecture innovatív szerkezeti ponyvák tervezésével és gyártásával foglalkozik – termékkínálatukban megtalálhatók a nap ellen védõ pergolák, épületburkolatok, moduláris szerkezetek vagy akár a bútorkárpitok. Ezek a csúcskategóriás és kreatív, rugalmas kompozitfóliák ötvözik a tartósságot, a biztonságot, az eleganciát, a kényelmet és a fenntarthatóságot.

Szczecin, Helena Majdaniec nyári színház

A londoni székhelyû Flanagan Lawrence építészeti stúdió vezetésével 2015-ben újult meg a szczecini Helena Majdaniec színház – a projekt egy helyi kulturális célpont felújítását és figyelemre méltó építészeti nevezetességgé való átalakítását tûzte ki célul.

Sokoldalú kompozitfólia

Az elkészült tetõszerkezet lombkoronaszerû kialakítása könnyed megjelenést eredményezett, miközben kimagasló akusztikus teljesítményt garantál a színpadon. A színpadot és a nézõteret lefedõ lombkorona váza kagyló alakú acélrács szerkezet, aminek külsõ felületét Flexlight Advanced 1002 S2-vel vonták be. A rendkívüli ellenálló képességû és kiváló színtartóságú fehér szövet kiemeli a tetõ hullámzását és könnyedségét. A vázszerkezet belsõ oldalát Alphalia Silent AW akusztikus szövetpanelek borítják, melyek a környezeti zajok akár 65 százalékát is képesek elnyelni. Az anyag önmagában csökkenti a visszhangot, és kiváló akusztikai tulajdonságokat eredményez.

 

Magyar Zene Háza

A Fudzsimoto Szou japán építész tervei alapján 2022-ben a Városliget szívében épült fel a Magyar Zene Háza. A zenének szentelt helyszínen a kifogástalan akusztika volt a legfontosabb, ezért Fudzsimoto úgy döntött, hogy a fõ koncertteremben különféle akusztikus paneleket alkalmaz. Célja az volt, hogy a visszhang csökkentésével javítsa a hangélményt. A mennyezetre hét Alphalia Silent AW panelt szereltek, és további tíz, Soltis Perform 92 álló panelt helyeztek el a padlón.

Sokoldalú kompozitfólia

E panelek mindegyike diszkréten mûködtethetõ: automatikusan visszahúzhatók a terem mennyezetébe vagy padlójába, ha nincs szükség a tér akusztikájának maximális kihasználására. Az Alphalia Silent AW és a Soltis Perform 92 technikai kompozitpanelek kombinációja kitûnõ akusztikus teljesítményt biztosít a Magyar Zene Háza számára, hogy olyan élményeket nyújthasson, amelyek a zene szerelmeseit és az amatõröket egyaránt elragadják.

Sokoldalú kompozitfólia

 

A Tedi Székház homlokzata

A németországi Dortmundban található Tedi-székház lenyûgözõ méretû, 370 méter hosszú, 11 méter magas, többszintes parkolóházzal bõvült. Annak érdekében, hogy ez a szokatlanul hosszú és monolit kialakítás vizuálisan tetszetõsebb legyen, a Spital-Frenking + Schwarz Architekten építészei úgy döntöttek, hogy az utcai oldalt függönyszerû, szabadon hullámzó burkolattal borítják a Frontside View 381 kompozitfólia segítségével.

Sokoldalú kompozitfólia

Az ilyen jellegû nagyméretû, feszített burkolatok számos mûszaki kihívást, illetve tûzbiztonsági aggályt vetnek fel – ezek a Frontside View 381 kompozitfólia alkalamzásával megoldódtak, ez a termék ugyanis a könnyû formázás és beszerelés mellett mechanikailag ellenálló, tehát biztonsággal feszíthetõ, átlátszó, de igény esetén festhetõ, elegáns és kreatív, ugyanakkor a legszigorúbb tûzbiztonsági elõírásoknak is megfelel.

Sokoldalú kompozitfólia

hírlevél-feliratkozás

épjog