2015. október 28.

Tetőszigetelés hő- és hangszigetelő kőzetgyapot táblákkal

Tetőszigetelés hő- és hangszigetelő kőzetgyapot táblákkal

A Knauf Insulation Kft. ez év második felétől értékesíti a magyar piacon a SmartRoof tetőszigeteléseket. A korábbi évekből jól ismert DDP sorozat továbbfejlesztésének eredményeként e termékcsalád egyes típusait javuló hőtechnikai tulajdonságok jellemzik.

A termékcsalád tagjai:

javasolt felső rétegek
SmartRoof Top – 70 kPa, λD=0,038 W/mK
SmartRoof Normal – 60 kPa, λD=0,037 W/mK

javasolt alsó rétegek
SmartRoof Thermal – 50 kPa, λD=0,036 W/mK
SmartRoof Base – 30 kPa, λD=0,035 W/mK

Tetőszigetelés hő- és hangszigetelő kőzetgyapot táblákkal

A képen látható csarnokhoz alsó rétegként 14 cm vastag SmartRoof Base-t, felső rétegként 6 cm vastag SmartRoof Top-ot alkalmaztak. (Az alsó és felső rétegek, illetve vastagságaik különböző kombinációit alapvetően a hőtechnikai előírások/elvárások tükrében érdemes és szükséges meghatározni.)

Mindegyik termék A1 éghetetlen osztályba tartozik, és teljes keresztmetszetében hidrofobizált. A táblaméretek is igazodnak az eddig megszokottakhoz. A csarnoktető esetében a rétegtervi hőátbocsátási tényező U=0,18 W/m2K érték alatti.

Tetőszigetelés hő- és hangszigetelő kőzetgyapot táblákkal

Példaként: 15 cm-es SmartRoof Base és 6 cm-es SmartRoof Normal alkalmazásával az U értékét sikerült volna 0,17 W/m2K alá szorítani. Általában célszerű alsó rétegként vastagabb, jobb hővezetéssel rendelkező anyagot beépíteni. A SmartRoof Base mechanikai tulajdonságainak köszönhetően mindemellett bőven ellenáll a kivitelezés során keletkező fizikai behatásoknak.

Felső, vékonyabb réteg lehet a még mindig kiemelkedő hővezetési tényezővel rendelkező SmartRoof Normal. A kivitelezés során fellépő mechanikai terhelés döntő hányada a felső réteget veszi igénybe. A mechanikai rögzítés és a teljes vízszigetelés elvégzése mind-mind a felső rétegen zajlik, míg az alsó rétegnek csupán a felső réteg ráterítésének munkafolyamatát kell elviselnie.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo