2015. augusztus 27.

Új generációjú fóliasátrak ásványgyapot hőszigeteléssel

Új generációjú fóliasátrak ásványgyapot hőszigeteléssel

2014. decemberében Magyarország legnagyobb gombatermelő üzemében, a Bio-Fungi Kft. ócsai telephelyén 13 darab új laskagomba termesztő fóliasátor épült. A sátrak „főfala” tulajdonképpen a vázszerkezetre épített ásványgyapot hőszigetelés, két réteg speciális fólia között.

A Knauf Insulation munkatársai Mutsy Attilával, a cég tulajdonosával több előzetes egyeztetés alkalmával igyekeztek megtalálni a legmegfelelőbb terméket, amely képes egy fóliasátor hőszigetelését ellátni. Gyakorlatilag olyan termékre volt szükség, amely azon kívül, hogy kellőképpen hőszigetel, ellenálló a folyamatos nyomófeszültséggel szemben, azaz roskadásmentesen megállja a helyét. A beépítési körülményeket ezen kívül a nagyon magas páratartalom és a beépítési nehézségek jellemzik.

Új generációjú fóliasátrak ásványgyapot hőszigeteléssel

A választás a tekercses kiszerelésben készülő hidrofobizált Classic 032 szigetelésre esett. Mint a Knauf Insulation összes ásványgyapot hőszigetelése – 2008 óta – ez is a teljesen természetes, keményítő alapú, biológiailag semleges Ecose technológiájú kötőanyaggal készül. Így a bioelvekkel azonosulva jó választás a Bio-Fungi Kft. telepére.

Új generációjú fóliasátrak ásványgyapot hőszigeteléssel

Az Ecose Technology-val készült ásványgyapot a fenntarthatóság legmagasabb szintjét biztosítja:

  • bioalapú technológiával készült kötőanyag;
  • hozzájárul az épületek belső levegőjének javításához (a hagyományos ásványgyapothoz viszonyítva);
  • elősegíti a fenntartható épületek létrehozását;
  • csökkenti a munkahelyi káros hatások mértékét és a gyártás során a szennyezőanyag kibocsátást;
  • a gyártás során nincs hozzáadott fenol, fenol-formaldehid és akril, azaz egészségre káros anyagok.

A felhasználói előnyök:

  • puhább tapintás;
  • kisebb a porképződés;
  • szagtalan;
  • könnyen vágható.

A Classic 032 szigetelést – amely kellően rugalmas ahhoz, hogy felvegye a sátrak ívét, ugyanakkor megfelelő merevséggel rendelkezik – a roskadás elkerülésére két rétegben, összesen 20 cm vastagságban építették be. A 0,032 W/mK hővezetési tényező (amely az ásványgyapotok között a legjobb érték) ebben a vastagságban kiválóan biztosítja a hosszútávú és megfelelő hőszigetelést, így bátran ajánlható hasonló beépítési területekre.

Új generációjú fóliasátrak ásványgyapot hőszigeteléssel

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo