Deceuninck

 

2013. március 22.

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

A mindössze 0,5 milliméter vastag Heatflow infravörös fűtőszőnyeg bármilyen lakó- és középületben alkalmazható alap- vagy kiegészítő fűtésként, padló- vagy falfelületeken. Az újgenerációs fűtéstechnológiai rendszer titka a fűtőelemként alkalmazott szénszálas textíliában, valamint a rézlemez és az ezüstréteg összekapcsolásának módjában rejlik.

A Heatflow fóliában fűtőelemként szénszál és szénpaszta keverékéből álló textília található (a hasonló termékekben csak szénpaszta van, amit nyomdai eljárással visznek fel a fóliára). A szénszálas textília alkalmazásának köszönhetően a fűtőszőnyeg élettartama rendkívül hosszú (több mint 30 év), egyúttal kizárt a felszín lokális felmelegedése is.

Az infravörös fűtőfóliák minőségét és biztonságát alapvetően a rézlemez és az ezüstréteg összekapcsolásának módja határozza meg: ebben a szabadalmaztatott technológiával készülő Heatflow infravörös fűtőfólia egyedülálló, ugyanis a rézlemez és az ezüstréteg között – a speciális vezetőpolimer réteg segítségével történő precíz ragasztásos módszernek köszönhetően – szilárd kapcsolat van, ami kizárja az elektromos kisülés lehetőségét is.

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

A Heatflow fűtőszőnyeg bármilyen padlóburkoló anyag esetében használható: telepíthető parketta, laminált padló, járólap, kerámiaburkolat, padlószőnyeg stb. alá, valamint bármilyen fal- és aljzatfelületre, függetlenül a helyiség alakjától és a fűtendő terület nagyságától. Alkalmazható fő- vagy kiegészítő fűtésként lakóépületekben, -helyiségekben, hétvégi házakban, illetve szállodákban, éttermekben, kávéházakban, üzletközpontokban, irodaépületekben, óvodákban, mezőgazdasági építményekben stb.

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

Infravörös fűtőszőnyeg falakra, padlókra

 

Az infravörös fűtési technológia főbb előnyei

Radiátoros vagy konvektoros fűtésnél hideg levegő marad a talajszinten, a meleg levegő pedig felszáll, azaz pont az a rész hidegebb, ahol tartózkodunk. Az infravörös sugárzás a levegőrészecskéket nem melegíti fel, hanem közvetlenül a helyiségben lévő emberekre, tárgyakra, padlóra, azaz pontosan a fűtést igénylő testekre hat – az energiát szinte veszteség nélkül kihasználva.

Infrafűtéssel mindössze 5 percre van szükség ahhoz, hogy a helyiség felmelegedjen a kívánt hőmérsékletre. A hagyományos fűtési rendszereknél még a fűtővíz felmelegedése is hosszabb időt vesz igénybe.

A hagyományos fűtési rendszerek erősen szárítják a levegőt, ami negatív hatást gyakorol az emberi szervezetre (fennáll a légzőszervi és allergiás megbetegedések kockázata). Az infrafűtés az emberi szervezet számára biológiailag optimális, egészséges hőforrás.

hírlevél-feliratkozás

épjog