2020. április 22.

Ingyen kapnak szájmaszkot az építőipari szakemberek a Mapei Kft.-től

Ingyen kapnak szájmaszkot az építőipari szakemberek a Mapei Kft.-től

A szakemberek 60 százaléka nem visel szájmaszkot a vállalat március végén végzett online felmérése szerint.* Ezért a Mapei Kft. 7500 darab FFP2-szintű szájmaszkot oszt szét a szakemberek között, hogy segítse a védekezést és felhívja a figyelmet a maszkviselés fontosságára.

Ötezer darab maszkot olyan építkezéseken osztanak ki, ahol a Mapei Kft. munkatásai megfordulnak. Ha azt látják, hogy valaki nem hord maszkot, akkor kap egyet. További 2500 darab maszkot a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége tagjainak adományoz a vállalat.

Tapasztalataink szerint sok szakember még mindig nem veszi komolyan a járványhelyzetet és semmilyen módon nem védekezik. Ezért igyekszünk jó példát mutatni és felhívni a figyelmet a védekezés fontosságára” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A vállalat hazai üzemében a gyártás, valamint a vevőkiszolgálás szigorú biztonsági intézkedések mellett folyik. A Mapei telephelyein kötelező a maszk és a kesztyű használata – ezeket minden dolgozó, illetve minden vásárló és vendég számára biztosítja a cég.

*A kutatás módszertana: önkitöltős, online felmérés. Mintavételi keret: a Magyar Építőipari Szakemberek Közösségének tagjai, jellemzően mikro- és kisvállalkozások. Mintavétel ideje: 2020. március 25–30. Elemszám: 420 fő. A felmérés nem reprezentatív.

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog