2016. február 12.

Intelligens kéziszerszámok jönnek

Intelligens kéziszerszámok jönnek

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatók az ütvefúrók és csavarbehajtók, és a felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee új technológiája megnöveli a szerszámok élettartamát és csökkenti a selejtet.

A Milwaukee szerszámgyártó One-Key névre keresztelt ingyenes digitális platformja több iparági problémára világelsőként nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatók létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A One-Key alkalmazások 2016-ban több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee új M18 Fuel fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

Intelligens kéziszerszámok jönnek

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzárendelhetők a számlák, a beszerzési és javítási költségek, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatók a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Intelligens kéziszerszámok jönnek

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamosművek által használt a M18 Force Logic 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetők ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás ezenkívül nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

Intelligens kéziszerszámok jönnek

A digitális kéziszerszám platformban rejlő lehetőségeknek ezzel nincs vége. A One-Key lehetőségei bővülni fognak, és az új funkciók elérhetővé válnak majd még a korábban megvásárolt termékekhez is.

A One-Key letölthető a cég weboldaláról, vagy a kompatibilis okostelefonokra az Apple vagy a Google alkalmazás áruházaiból.

Az M18 Fuel termékekben a One-Key platformmal való kompatibilitás mellett három egyedülálló innovatív fejlesztés található: a kefe nélküli Powerstate motor, a Redlithium-ion akkumulátorcsomag és a Redlink Plus rendszer, mely az üzemidő és az élettartam növelése érdekében intelligens kommunikációt biztosít a kéziszerszám különböző hardver és szoftver elemei között.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog