2014. február 25.

Jogszabály-módosító javaslatot írunk az építőipari tartozások enyhítésére!

Jogszabály-módosító javaslatot írunk az építőipari tartozások enyhítésére!

Az építésijog.hu portál szakértői – az építőipari tartozásokkal foglalkozó konferencia előadóival is együttműködve – jogszabály-módosító javaslatokat állítanak össze, melyek a jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat is figyelembe veszik. Várjuk a további javaslatokat; az összegzés alapján készített csomagot eljuttatjuk a Belügyminisztérium illetékeseihez. 

2014. március 12-én szervezzük Az építőipari tartozások megelőzésének és behajtásának lehetőségei című konferenciát, mely széles körűen, de lényegre törően áttekinti az építőipari tartozások kezeléséhez kapcsolódó lehetőségeket, a szerződéses biztosítékoktól és a nem fizető megbízók előzetes kiszűrésétől kezdve az „eltűnni" igyekvő adós utolérését és fizetésre kényszerítését célzó módszerekig.

A konferencia minden regisztrált résztvevője előzetesen elküldheti az őt leginkább foglalkoztató – az építőipari tartozások témaköréhez kapcsolódó – kérdéseket, illetve akár a jogszabály konkrét módosítására irányuló javaslatot a szakmai szervezőknek a jambor.attila[kukac]epitesijog.hu címre. Az előzetesen megküldött kérdésekre az előadók a válaszokat beépítik az előadásukba, a javaslatokat pedig összegzik, és lehetőség szerint beépítik abba a javaslatcsomagba, amit a Belügyminisztériumhoz juttatnak el.

Így – amennyiben a jogszabály-alkotók figyelembe veszik a javaslatokat – olyan rendelkezések születhetnek, melyek a szakemberek, a jogalkalmazók mindennapi tapasztalatain alapulnak. Ezzel talán közösen hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az építőiparban kialakult lánctartozásokat csökkentsük, megkönnyítsük a vállalkozások, szakemberek életét. (A javaslatok beküldését azzal is ösztönözni kívánjuk, hogy a beküldők között a konferencia végén egy éves előfizetést sorsolunk ki az Építésijog.hu szolgáltatásra. Ha a nyertes már rendelkezik előfizetéssel, akkor annak időtartamát meghosszabbítjuk egy évvel.)

A konferencia részletes programja és jelentkezési lehetőség itt található >>


 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog