2024. március 13.

Karbonlábnyom-kalkulátor segít a szén-dioxid-kibocsátás mérésében

Karbonlábnyom-kalkulátor segít a szén-dioxid-kibocsátás mérésében

A fenntartható működés összetett folyamat, amely magában foglalja a vállalat teljes értékláncát a nyersanyagok beszerzésétől egészen a végtermékek előállításáig. A Deceuninck elkötelezett a fenntarthatóság iránt, ezért új eszköz bevezetésével támogatja ügyfeleit abban, hogy tudatosabban kezelhessék saját emissziójukat. A karbonlábnyom-kalkulátor lehetővé teszi az ablakgyártók és a kivitelezők számára a szén-dioxid-kibocsátásuk kiszámítását, melynek ismeretében lépéseket tehetnek a környezeti terhelés csökkentésére.

A legtöbb vállalat számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, amire az Európai Unió által hozott jogszabályok is ráerősítenek. 2023-ban az EU bevezette a Vállalati Jelentéstételről Szóló Irányelvet (CSRD), amely már 2024-től kötelezővé teszi az EU-ban tőzsdén jegyzett 50 000 vállalat számára, hogy 2028-ig beszámoljanak fenntarthatósági intézkedéseikről.

A Deceuninck 2019 óta számszerűsíti szénlábnyomát a Greenhouse Gas Protocol nemzetközileg szabványosított keretrendszer segítségével. A rendszeres mérésnek és publikálásnak, valamint a céltudatos intézkedéseknek köszönhetően a Deceuninck jelentős mértékben tudta csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását az elmúlt években.

Annak érdekében, hogy ügyfeleinek is biztosítsa ezt a lehetőséget, a Deceuninck karbonlábnyom-kalkulátort fejlesztett ki, amellyel az ablakgyártók és a kivitelezők is a GHG szabvány szerint számíthatják ki a szén-dioxid-kibocsátásukat. Az egyszerűen használható eszköz minden szükséges információt tartalmaz azzal kapcsolatban, hogyan kell az adatokat gyűjteni és bevinni a rendszerbe. A felhasználók néhány lépésben megadhatják a villamos energia és a fosszilis tüzelőanyagok fogyasztására, a logisztikára, az üzleti utakra és egyéb kibocsátási tényezőkre vonatkozó adataikat, melyek alapján az eszköz kiszámítja az adott cég teljes szén-dioxid-kibocsátását és összefoglaló kimutatást készít róla. A számítás évente újra elvégezhető, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy nyomon kövessék a fenntarthatóság terén elért változásokat.

A Deceuninck a kifejlesztett karbonlábnyom-kalkulátort hamarosan egy tréning keretében is bemutatja ügyfeleinek.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog