2015. április 13.

Kecskeszőr szőnyegekkel egészségesebb az élettér

Kecskeszőr szőnyegekkel egészségesebb az élettér

A mongol sztyeppék angórakecskéinek szőréből készülő, széles színválasztékban és különféle típusban kapható kopásálló és színtartó Tertford kecskeszőr szőnyegek nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, szabályozzák a helyiség páratartalmát és lekötik a mikroport, emellett kiváló zaj-, lépészaj- és hőszigetelők.

A tartós Tertford szőnyegek alkalmazhatók lakóterekben, irodákban, de kifejezetten ajánlottak gyermekek által használt helyiségekbe, illetve olyan környezetbe, ahol a lakók hangsúlyt fektetnek a vegyszermentes élettérre (például hálószoba).

Kecskeszőr szőnyegekkel egészségesebb az élettér

A szőnyegek közel 60 féle színárnyalatban és különféle típusokban kaphatók:

  • fix méretű szegett szőnyegek;
  • padlószőnyegek és modulszőnyegek (50×50 cm lapokban);
  • kör és egyéb formájú játékszőnyegek;
  • lépcsőborítások.

Az angórakecskéket nagy nyájakban legeltetik a pusztákon, ahol télen-nyáron száraz, kemény fűféléket legelnek. A szinte érintetlen legelők mentesek a vegyszerektől, műtrágyáktól, így ezek a szőrbe sem épülhetnek be. A lassan növekvő kecskeszőr nagyon ellenállóvá fejlődik (nagy hidegek, melegek, napsütés, szél edzi a szőrt).

A műanyag alapú burkolatok (szőnyegek, lakkozott, festett, falak, bútorok, lakástextilek stb.) hosszú időn keresztül mérgező anyagokat bocsátanak ki magukból. Az erre érzékeny emberek e mérgek ellen természetes anyagú burkolatokkal védekezhetnek a leghatékonyabban.

hírlevél-feliratkozás

épjog