2012. szeptember 30.

Könnyebb kivitelezés, hatékonyabb hőszigetelés

Könnyebb kivitelezés, hatékonyabb hőszigetelés

A magastetők, belső válaszfalak és vázas szerkezetek szigetelése általában kőzetgyapot termékekkel történik, tűzzel szembeni viselkedésük, mechanikai és akusztikai tulajdonságaik miatt. De a kőzetgyapot lemezek nehezek és merevek, éleik sérülékenyek, használat közben porzanak, ami fej fölötti beépítéskor kellemetlen lehet a kivitelező számára.

E nehézségek kiküszöbölésére a Knauf Insulation kifejlesztette kifejezetten ferde tetőkhöz, válaszfalakhoz és vázas szerkezetekhez ajánlott FactPlus termékét. Az Ecose technológiával készülő FactPlus minden tekintetben teljesíti az ilyen célú alkalmazások műszaki követelményeit (tűzállóság, akusztikai teljesítmény, hőteljesítmény).

 

Könnyebb kivitelezés, hatékonyabb hőszigetelés

 

A FactPlus azonos műszaki paraméterek mellett lényegesen többet nyújt kőzetgyapot versenytársaival szemben: megnövelt kötőanyag tartalom, nagyfokú rugalmasság, alacsony kiporzás jellemzi. Könnyebb kezelhetőségének köszönhetően kifejezetten felhasználóbarát, könnyen vágható, tömörítve sokkal kisebb térfogatú egységekben szállítható az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező kőzetgyapot termékekhez képest. Végleges térfogatát a beépítés helyszínén, kicsomagolva éri el.

 

Könnyebb kivitelezés, hatékonyabb hőszigetelés

 

A FactPlus ásványgyapot a kőzetgyapot könnyebben kezelhető alternatívája, teljesítve a fenti alkalmazásokra vonatkozó követelményeket, és a fenntartható fejlődést szolgálva. A FactPlus az Európában a lehető legmagasabbnak számító „Indoor Air Quality” (Beltéri levegőminőség) arany fokozatú díját kapta.

 

Könnyebb kivitelezés, hatékonyabb hőszigetelés

 

Hőszigetelési teljesítmény
A FactPlus ásványgyapot a maximális hőkomfort érdekében nagyon magas szigetelési hatásfokkal rendelkezik, hővezető képessége: λD=0,037 W/mK.

Tűzállóság
A FactPlus A1 (EN 13501-1) besorolású szigetelésnek minősül: nem éghető, ami a tűzvédelmi osztályok közül a legmagasabb besorolás. A FactPlus-szal készülő magastetők, válaszfalak és vázas szerkezetek minden tűzállósági követelménynek megfelelnek.

Akusztika
A kiváló zajvédő/hangelnyelő (A osztályú) FactPlus szigetelést használva jelentősen nő az épület akusztikai teljesítménye. A FactPlus-szal készülő konstrukciók megfelelnek az „SRI Hangcsökkentési index” követelményeinek, hangelnyelési értéke: αw=0,9–1 (a hang 90–100 százaléka elnyelődik).

hírlevél-feliratkozás

épjog