2013. november 30.

Különleges vízszigetelés a bitumenes termékek kiváltására

Különleges vízszigetelés a bitumenes termékek kiváltására

A Botament RD 2 The Green 1 gyorskötésű, rendkívül rugalmas, sokoldalúan alkalmazható, bitumenmentes reaktív szigetelés, amivel biztonságosan szigetelhetők a földdel takart épületszerkezetek. A bitumenes szigetelések kiváltására alkalmas kenhető és szórható termék új építésnél és felújításnál egyaránt használható.

A hagyományos bitumenes lemezszigetelések lassan, sok hibalehetőséget magában hordozó technológiával építhetők be, a kenhető bitumenes szigetelések pedig szűk hőmérsékleti tartományban alkalmazhatók. E problémák elkerülhetőségére – polimer technológiát használva – fejlesztette ki a Botament innovatív, gyorsan felhordható, alacsony emissziójú szigetelőanyagát.

Különleges vízszigetelés a bitumenes termékek kiváltására

A Botament RD 2 The Green 1-et elsősorban épületszerkezeti szigetelésekhez fejlesztették; a cél olyan anyag létrehozása volt, ami alapozás nélkül is felhasználható, rendkívül rugalmas, repedésáthidaló, negatív oldali víznyomás ellen is szigetelő (építési szakaszban), valamint UV-, fagy- és öregedésálló. Az új szigetelés nemcsak kenhető, de szórható is, miközben úgynevezett optikai kontrollal is ellátták, ami az egyes rétegek felhordása közötti száradási időt hivatott mutatni. Lényege, hogy a már hordképes száradó felület sokkal sötétebb zöld színűvé válik, mint a következő réteg fogadásához még alkalmatlan, túl friss, inkább türkiz, mint zöld színű felület.

A sokoldalúság itt még messze nem ér véget, hiszen az anyagot bevizsgálták mint ásványi szigetelőiszapot, az épületszigetelésekre vonatkozó naprakész építési szabályok alapján (2-es fejezet) és szigetelésként is, a DIN 18195 4-es, 5-ös és 6-os terhelési osztályra vonatkozó előírásoknak megfelelően. Az anyag oldószermentes (TRGS 610), alacsony kipárolgású, és a DIBT „Építési termékek hatásvizsgálata a talajra és a talajvizekre” irányelvek szerint nem veszélyes kategóriába sorolt. Ezeken felül karbonátosodás gátló hatású, ami a lakossági szektorban és az ipari objektumok esetében (például szennyvíztisztítóknál vagy mezőgazdasági létesítményeknél) rendkívül fontos, sőt kritérium.

 

Sokoldalú alkalmazhatóság

A Botament RD 2 The Green 1 használható pincefalak, födémek, alapok, erkélyek és teraszok szigeteléséhez, régi épületek, tetőszigetelések gyors és egyszerű felújításához, esztrichek alatt vízzáró szigetelésként, vízszintes szerkezeti szigetelésként falak szerkezetében vagy akár azok alatt is. A sor folytatható, mert a fent említett engedélyek és vizsgálatok alapján víztározókhoz éppúgy megfelel, mint szigetelésvédő vagy szigetelőlemezek rögzítésére, ragasztására.

A rendkívül egyszerűen és gyorsan felhasználható szigetelés alapfelületeként szinte bármilyen ásványi felület, régi hordképes bitumenes szigetelés, hagyományos szerkezeti műanyag (cső/csőáttörés), illetve egyes fémek (acél és rézöntvény) is alkalmasak.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog