2012. október 26.

Légcsatornák öntapadó szigetelése

Légcsatornák öntapadó szigetelése

A hőveszteség vagy a túlzott hőtermelés elkerülésére, valamint a keletkező zajok csökkentésére a szellőzőközpontok, a légkezelő, illetve klímarendszerek vezetékeit megfelelően szigetelni kell. Az öntapadó Trocellen Duct polietilén hab termékek egyszerűen alkalmazhatók a légcsatornák gyors és szakszerű szigeteléséhez.

A légcsatornák szigetelése nemcsak az energiafogyasztás csökkentése érdekében fontos, hanem a vezetékeken képződő vízkondenzáció kialakulásának megakadályozására is. Enélkül a penészgombák és a baktériumok könnyen megtelepedhetnek, és a vízcsepegés az álmennyezetet is károsíthatja. A légcsatornák és nagy átmérőjű vezetékek szigetelésére szolgáló Trocellen Duct termékek további előnye, hogy jelentősen csökkentik a vezetékek lemezfalainak vibrációját, akár 30-40 dB-el is csillapítva a szivattyúk, ventilátorok okozta zajhatásokat.

 

Légcsatornák öntapadó szigetelése

 

A Trocellen Duct habszigetelések típusai:

  • Trocellen Duct LVF: zártcellás, lágyított polietilén hab égésgátló adalékanyaggal, világosszürke színben.
  • Trocellen Duct LVF AL: zártcellás, lágyított polietilén hab égésgátló adalékanyaggal, világosszürke színben, dombornyomásos, fémgőzölt fóliával laminálva.
  • Trocellen Duct LVF REF: zártcellás, lágyított polietilén hab égésgátló adalékanyaggal, világosszürke színben, dombornyomásos, fémgőzölt fóliával laminálva. A kiváló mechanikai ellenálló képességgel rendelkező, fokozottan ezüstösen csillogó PET film esztétikus megjelenést kölcsönöz a látható helyeken szerelt légvezetékek számára. Az illesztővonalak lezárása erős tapadású Duplex alus ragasztószalaggal ajánlott.
  • Trocellen Duct Clo-2 ALU: zártcellás, normál „N” polietilén hab, antracitszürke színben, sima vagy dombornyomásos, 50 mm vastagságú alumíniummal laminálva. A légcsatorna lemezfalára rögzítve a szigetelés ellenáll a lángoknak, mert a két nem gyúlékony alumíniumréteg által képzett szendvicsszerkezet védelmet nyújt.
  • Trocellen Duct CL1 ALU: zártcellás polietilén hab, égésgátló adalékanyaggal, szürke színben, sima vagy dombornyomásos, 50 mm vastagságú alumíniummal laminálva.
  • Trocellen Duct AL CL1: zártcellás polietilén hab, égésgátló adalékanyaggal, szürke színben, dombornyomásos, karcolódásnak ellenálló, fémgőzölt PE filmréteggel laminálva.

hírlevél-feliratkozás

épjog