2022. március 28.

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

Április 6. és 10. között ismét várja az érdeklődőket a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás és az OtthonDesign Otthonteremtési Szakkiállítás – a rendezvényen idén újból személyesen lehet részt venni. Megszületett a döntés a Construma-díjakról is; az alábbiakban ismertetjük a nyertes termékeket.

 

 

Pályázó: EU-Solar Zrt. (G pavilon 301A,B)
Termék: Growatt SPA 4000-10000TL3 BH

A napelemes rendszerek területén egyre inkább elterjedő innovációs megoldás a hibrid technológia, amely lehetővé teszi többlettermelés esetén az energia tárolását későbbi felhasználásra. A Growatt terméke lehetőséget ad arra, hogy egy már meglévő napelemes rendszert hibriddé alakítson át. A termék kiemelkedő tulajdonsága, hogy támogatja az utólagos rendszerfrissítést és új rendszer telepítését. Lehetőség van szabadon választható üzemmód beállítására, amelyek a fogyasztást, a visszatáplálást vagy az akkumulátorok feltöltésének prioritását szabályozzák. A Growatt termékét távolról lehet üzemeltetni és karbantartani.

 Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Grand Union Kft. (G pavilon, 106C)
Termék: Kingspan BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés

A Kingspan BioFicient mozgóágyas (MBBR) technológiát alkalmazó biológiai szennyvíztisztító kisberendezés úgy nyújt korszerű és kényelmes megoldást a csatornahálózattal nem rendelkező ingatlanok használói számára, hogy a keletkező szennyvíz kezelését megbízhatóan és költséghatékonyan végzi el. Kiemelkedő tisztítási hatásfokának köszönhetően megfelel a vonatkozó európai szabványnak is (EN:12566-3 – a kezelt víz gyökérzónás locsolásra alkalmas), ezért nem csak a környezetet, de a felhasználók egészségét is védi. A kettős biozónának és az automatizált működésnek köszönhetően a felhasználók rendszeres beavatkozását sem igényli. Elektromos fogyasztása csekély, szippantási igénye alacsony, üzemeltetése gazdaságos. Kivitelezése egyszerű és költséghatékony.

 Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Leier Hungária Kft. (A pavilon, 208A)
Termék: Leier klímafödém

A Leier Hungária Kft. pályázati terméke annyiban újdonság, hogy a Leier mesterpanel födémet kiegészítették felületfűtési és -hűtési csövekkel. Ezeket 5-10 mm-re építik be a födém alsó síkjától. A csővezetékek egyaránt alkalmasak fűtő- és hűtővíz szállítására, akár hőszivattyú kiszolgálására is. A rendszer kialakításából adódóan magas fűtési-hűtési teljesítményt, gyors reagálást és helyiségenkénti szabályozást tesz lehetővé. Azzal, hogy a felületfűtéshez, -hűtéshez szükséges, gépészetileg méretezett csőrendszer gyári körülmények között beépül a födémpanelbe, további jelentős helyszíni szakmunka megtakarítás érhető el, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap. A nagyarányú (födémnél ~ 75%) sugárzó hőleadás eredményeként 2-3 °C-kal alacsonyabb levegő hőmérséklet is elegendő az ugyanolyan hőérzet biztosításához. Ez ~15-18%-kal kevesebb energiabevitelt igényel. Az alacsony konvekciós érték (födémnél ~25%) elősegíti a szálló por mértékének csökkentését.

 Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Mapei Kereskedelmi Kft. (A pavilon, 211D)
Termék: Kerapoxy Easy Design

A Mapei nyertes terméke kétkomponensű, dekoratív, saválló, könnyen felhordható és tisztítható epoxi fugázó anyag. Bakteriosztatikus adalékszert tartalmaz és BioBlock technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a penészképződést a fugázó felületeken, ezáltal higiénikussá és biztonságossá teszi a csempézett felületeket. Kerámia burkolólapok, üvegmozaikok és kő anyagok fugázásához egyaránt alkalmas, akár 15mm szélességben. Nagyon alacsony illékony szerves vegyületek (VOC) kibocsátású termék, így megőrzi az egészséget, és óvja a környezetet. Zárt szerkezetének köszönhetően a használat során nem színeződik és nem koszolódik el. A Kerapoxy Easy Design beltéri és kültéri padló- és falburkolatok fugázására is alkalmas.

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Masterplast Hungártia Kft. (A pavilon, 310A)
Termék: ISOMASTER EPS 150 G

Az Isomester EPS 150G javított hővezetési tényezőjű, grafitadalékkal ellátott, nagy terhelhetőségű hőszigetelő lemez. A grafitos adalékanyagnak köszönhetően 25%-kal jobb hőszigetelő a hagyományos EPS-sel szemben. Így ennek eredményeként a termék energiahatékony, ami a fenntarthatóság szempontjából nem elhanyagolható. A hővezetési tényezője 0,030 W/mK. Felhasználási területe széleskörű, egyaránt használható talajjal érintkező épületszerkezetekben, vízszigeteléssel védetten, talajon fekvő padlóban, lefelé hűlő födémen, beton, vasbeton aljzat alatt; illetve egyhéjú járható melegtető szerkezetekben, extenzív és intenzív zöldtetőben is. A beépítés nem igényel semmilyen újfajta eljárást vagy technikát, ezért könnyen megvalósítható műveletnek minősül.

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Rotovill Kft. (G pavilon, 504A)
Termék: Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés

Az Aux Kappa 3,5 kW monosplit klima berendezés funkciói közül kiemelhető a négyirányú motoros légterelőállítást lehetővé tevő légbefúvó rendszer, valamint a távirányító hőérzékelője alapján beállítható hőmérsékletet lehetővé tevő adaptív hőmérsékletszabályzó. Az integrált wifi-vezérlés, a fagymentesítéshez hasznos temperáló funkció, vagy éppen a komfortérzetet nagy mértékben növelő csendes üzemmód szintén előnyös jellemzője. A termékkel kapcsolatban – különösen koronavírusos helyzetben – az egészségvédelmet segítő innovatív funkciókat érdemes hangsúlyozni. Ilyenek a gombásodást nehezítő AntiFungus funkció, a lerakodó szennyeződéseket eltávolító iClean rendszer, és az UV sterilizálóval működő Health funkció. Az UV sterilizáló technológiának köszönhetően ugyanis a helyiség levegőjét akár 98% hatásfokkal lehet fertőtleníteni már 1 óra üzemeltetés után. Az esztétikus megjelenés, innovatív funkciók és stabil szervizháttér mellett ráadásul a kifinomult inverteres technológia révén a berendezés áramfogyasztása is igen kedvező.

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

Pályázó: Szépítők Bemutatóterem Kft. (CoverArt Design – B pavilon 404D)
Termék: Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

A Decork Façade parafatartalmú vakolat- és bevonati rendszernél a fenntarthatósági követelmények szerepelnek első helyen, még a funkcionalitást is megelőzik. A kiválasztott és ellenőrzött szemcseméretű (0-1 mm) parafa használata olyan kifinomult terméket eredményez, amely gyors és egyszerű alkalmazást tesz lehetővé bármilyen típusú belső vagy külső homlokzat elegáns, okos és funkcionális védelmére és díszítésére. A Decork Facade védi a homlokzatokat az esővíz felszívódásával szemben, köszönhetően kiváló tapadási képességének bármilyen típusú hordozón – fa, fém, szintetikus anyagok, cementtámaszok –, ami rendkívül funkcionálissá és sokoldalúvá teszi a felületi befejezést. A parafa alapanyag a termék hő-, hang-, rezgés- és antibakteriális szigetelési tulajdonságait is kedvezően befolyásolja.

Megvannak a 2022-es Construma-díjas termékek

 

(Forrás: Hungexpo-sajtóanyag)

 

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (1. rész) – A telektömb előírásai

Megismerhető az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény tervezete

Módosultak a gázárkedvezmény igénybevétele során alkalmazandó szabályok

épjog