2012. május 27.

Minél vizesebb a fal, annál tartósabb a száradása

Minél vizesebb a fal, annál tartósabb a száradása

A beton és más porózus építőanyag szerkezetét védő, azt fagy-, sav- és lúgállóvá, illetve vízzáróvá tevő Oxydtron javítóhabarcs és betonadalékszer alkalmas műemlékek, pincék utólagos vízszigetelésére, föld alatti betonműtárgyak, szennyvíztározók, ivóvíztartályok stb. javítására, felújítására.

A cementbázisú, por állagú Oxydtron javítóhabarcs, illetve adalékszer
• javítja a porózus építőanyagok (tégla, beton, mészkő, gázbeton stb.) szerkezetét;
• az anyagok szerkezetének mélyébe hatolva ellenállóvá teszi azokat az agresszív közegekkel (savak, lúgok) szemben;
• csökkenti a repedések kialakulásának veszélyét;
• 100 százalékos vízzáróságot eredményez;
• megakadályozza a betonkorróziót, valamint az acélbetét korrózióját.

Minél vizesebb a fal, annál tartósabb a száradása

 

Utólagos vízszigetelés

Az Oxydtron alkalmazható vizes, salétromos és penészes falak utólagos vízszigetelésére. A technológia alkalmazásánál nincs szükség a fal előzetes kiszárítására, mert az Oxydtron a kristályosítási folyamathoz felhasználja a falban lévő nedvességet. (Az utólagos vízszigetelési funkció tulajdonképpen csak vizes falakban valósul meg, mert az újrakristályosítási folyamathoz vízre van szükség.)

Minél vizesebb a fal, annál tartósabb a száradása

 

Betonjavítás

Régi, felfagyott, korrodált betonszerkezetek javításakor a felületre felvitt 3–5 mm vastag Oxydtron 50–500 mm mélységben újrakristályosítja a betont, vízzáró habarcsréteget képezve és jelentősen növelve a beton sav-, lúg- és más kémiai vegyületekkel szembeni ellenállóságát. Az Oxydtron olyan erősen tapad a régi betonfelületekhez, hogy leválaszthatatlan arról, inkább a régi betonból szakad ki egy darab.

 

Kitűnő folyósítószer

Frissbeton készítésénél ezzel az egy adalékszerrel készíthető vízzáró (vízhatlan), fagy-, sav- és lúgálló, öntömörödő beton. A többletvíz hozzáadása nem okoz szilárdságcsökkenést, csak lassítja a kötést.

A kötési folyamat megváltoztatásával megváltozik a bedolgozhatósági idő is: az Oxydtron beton akár nyolc órán keresztül is bedolgozható, közben csak folyamatosan keverni, mozgatni kell. A hozzáadott vizet szinte 100 százalékban felhasználja a kristályosodási folyamathoz, a beton zsugorodása nagymértékben csökken és a felületen nem jelennek meg mikrorepedések.

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo