2022. július 11.

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Szeptembertől egy új, minden igényt kielégítő tanteremben kezdhetik a tanévet a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tanulói. A Wienerberger tanterem elkészültét összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja az építőanyag-gyártó vállalat. A hazai szakképzés magas színvonalát szem előtt tartva, a terem fiatalos környezetben a jövő technológiáját nyújtja majd a diákok számára.

A város és a Wienerberger kapcsolata hosszú múltra tekint vissza. A világ vezető téglagyártójának magyarországi leányvállalata termelésének nyolc helyszíne közül az egyik legfontosabb Békéscsaba. Békéscsabán a cserépgyártásnak több mint 100 éves hagyománya van. Itt, a világ egyik legnagyobb cserépgyárában modern kerámia tetőcserepek, a mellette üzemelő téglagyár robotizált gyártósorán pedig korszerű kerámia falazóblokkok készülnek. A helyi gyár már régóta támogatja a szakképző centrum munkáját, a minőségi szakképzés és a minőségi termékeket gyártó cég együttműködése hívta életre a jelenlegi projektet is. Ennek keretében az építőanyag-gyártó vállalat több mint 17 millió forintnyi pénzbeli támogatással, és közel másfél millió forint értékű építőanyaggal segíti a szaktanterem létrejöttét.

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

„A Wienerberger egy olyan cég, amely folyamatosan az innovációra, a népszerű termékek továbbfejlesztésére és a piac igényeire reflektáló termékek előállítására koncentrál. Törekszünk arra, hogy a termékeinkbe mindig beépítsük a tudomány legújabb eredményeit, ugyanakkor a jó termék önmagában mit sem ér, ha nem párosul naprakész szaktudás a felhasználásukhoz. A Tondach tetőcserepek és Porotherm téglák hazai gyártásának igen jelentős hányada itt, a békéscsabai gyárunkban történik. Ezért is érezzük fontosnak, hogy ebben a városban kiemelten hozzájáruljunk a hazai szakképzés magas színvonalon tartásához” – mondta el Tarsoly József, a Wienerberger Zrt. vezérigazgatója.

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

A Wienerberger számára különösen fontos, hogy a magyar építőipar kis- és középvállalkozási fejlődni tudjanak, hiszen ők adják a szektor bázisát, ehhez pedig megfelelő tudással rendelkező szakemberek kellenek. A Vásárhelyi Pál Technikum az ország egyik legnívósabb középfokú képzőintézménye. A szakirányok közül több is kuriózumnak számít az országban. Ezeket vagy igazán kevés helyen, vagy egyedülálló módon csak itt oktatják a fiataloknak. Ilyen például a fluidumkitermelő technikus vagy akár az útépítő technikus képzés. Az itt elérhető szakok lefedik a gazdaság jelentős részét: építőipar, bányászat és kohászat, környezetvédelem és vízgazdálkodás, illetve a mezőgazdasági ágazatokon belül is specializálódhatnak a hallgatók. A békéscsabai technikumban végzett tanulók 70-80 százaléka felsőoktatásban folytatja tovább, ami kiemelkedő eredménynek számít a hazai szakképzésben.

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

Modern szaktanteremmel bővül a Vásárhelyi Pál Technikum

„Nagyon hálásak vagyunk a Wienerbergernek, hogy a centrum és a minőségi szakképzés mellé ált, ami nekünk is kiemelten fontos. Intézményünk évek óta több egyetemmel áll partneri kapcsolatban, képzéseink pedig olyan szakmai tudást, olyan alapot adnak a hallgatóknak, amellyel később magabiztosan érvényesülhetnek a munkaerőpiacon vagy a felsőoktatásban. Azok, akik nálunk technikusként végeznek és a későbbiekben mérnöki oklevelet szereznek, már nálunk megismerkednek azokkal az anyagokkal, amelyek a csúcstechnológiát hordozzák magukban. Ez az újonnan kialakított gyakorlóterem már szeptemberben a jövő technológiáját nyújthatja a diákok számára” – mondta Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog