2013. július 08.

Nagy területek erős megvilágítása kis energiafogyasztással

Nagy területek erős megvilágítása kis energiafogyasztással

A DML indukciós világítástechnológia alacsony energiafelhasználású, 100 ezer üzemóra élettartamú, kiváló fényminőségű, környezetbarát lámpatesteket és fényforrásokat kínál, melyek az emberi szem számára egészséges, egyenletes színképű, a természetes fény fiziológiai hatásait jól reprodukáló fényt adnak.

A korszerű és hatékony DML (Digital Magnetic Light = digitális mágneses indukciós világítás) világítási megoldások terek, parkok, stadionok, csarnokok, alagutak stb. megvilágítására alkalmasak, de használhatók háztartásokban és irodákban, vagy díszkivilágításokra is. A fényforrások megújuló energiák (teljes szolár és mini szélturbinával kiegészített hibrid rendszerek) alkalmazásával is hatékonyan működnek.

 

A forradalmian új, digitális fényforrás titka

Egy évszázada ismert az a technikai megoldás, hogy a fényt elektromágneses indukció segítségével állítsák elő. A DML technológia azonban nem közönséges indukcióval, hanem digitális szabályozású indukcióval teszi lehetővé a fény előállítását.

A fémtekercsekben lévő elektromágneses átalakítók elektromágneses mezőt hoznak létre az argongázt tartalmazó fénycső körül, magas frekvenciát (210-230 kHz) alkalmazva, amit digitális elektronika generál, regulál. A kisülés során a szabad elektronok zárt hurokban gyorsulnak, aminek során higanyatomokkal ütközve gerjesztődnek. Ahogy a gerjesztett elektronok ezekből az atomokból magasabb energiájú állapotból alacsonyabb energiájú szintre esnek vissza, ultraviola sugárzást bocsátanak ki. A keletkezett UV sugárzás, ahogy áthalad a fénycső felületére felvitt fényporon, látható fénnyé alakul át.

Nagy területek erős megvilágítása kis energiafogyasztással

 

Hosszú élettartam állandó fényáram mellett

A DML digitális fényforrás fémes elektróda nélküli gázkisüléses fényforrás. Az indukciós lámpa a transzformátoros gerjesztéssel fémes pólusos csatlakozás nélküli, úgynevezett mágneses indukcióval gerjesztett, zárt vasmagos kialakítású. Nincs elektródafogyás, így nincs fémkipárolgás a belső felületre, ami a hosszú élettartam, és az az alatt lényegesen kevésbé csökkenő fényáram alapja.

 

Villogás- és káprázásmentes fény

A fényforrás zárt vasmagú mágneses indukciós körrel rendelkezik, így nincs „szórt, zavaró mágneses sugárzás” a környezetbe, ellentétben a korábbi nyílt vasmagú megoldásokkal. A 210-230 kHz frekvenciájú gerjesztés fiziológiailag is villogásmentes fényt ad. Ez a frekvencia nem tartozik az ultra rövidhullám tartományba, így nincs iránysugárzása, ami a környezetet lokálisan terhelné. Továbbá azonnal be-, illetve visszagyújt, nincs melegedési, hűlési idő.

 

Az indukciós technológia további előnyei

Az új, digitálisan vezérelt indukciós fényforrást kiemelkedően alacsony energiafelhasználás, egyedülállóan hosszú élettartam és kiváló, fiziológiailag is tesztelt, villogás- és káprázásmentes fényminőség jellemzi. A hatékony energiafelhasználás kisebb hőtermelést és kevesebb CO2 emissziót eredményez. Működés közben nem bocsát ki felharmonikus jeleket, így nem terheli fölöslegesen a hálózatot, nem okoz más készülékekben zavart, meghibásodást.

hírlevél-feliratkozás

épjog