2014. szeptember 29.

Óriáscsarnok épült másfél hónap alatt

Óriáscsarnok épült másfél hónap alatt

A berettyóújfalui LED-lámpa-gyár Magyarország eddigi legnagyobb, 75x40 méteres fesztávú, környezetbarát technológiával készülő, tartós, mégis költséghatékony könnyűszerkezetes Frisomat acélcsarnoka, mely méretre gyártott elemekből, gyors helyszíni szereléssel készült.

A nemrégiben átadott épület a berettyóújfalui LED-lámpa-gyár modern összeszerelő-üzemének ad otthont, és a gyár működését irányító irodaépület is mellette helyezkedik el.

Óriáscsarnok épült másfél hónap alatt

 

Csarnoktípus, egyedi megoldásra

Csakis előnyt jelenthet a megrendelőnek, hogy különböző funkciókra tervezett csarnoktípusokból választhat azért, hogy a számára funkciójában, berendezésében, méretében és külsejében is a megfelelő csarnokot kapja. A csarnoktípusok ugyanis kiindulási pontnak és hatékony segítségnek számítanak bármilyen egyedi csarnok kivitelezésére. A megszokottól való elrugaszkodás beletartozik a Frisomat cégprofiljába. Így történt Magyarország „Frisomat csarnokrekordja” esetében is: a Berettyóújfaluban felépített, 40 méter széles, Mezei Vill Kft. LED-lámpa-gyára egyedi megoldás.

Óriáscsarnok épült másfél hónap alatt

 

Csarnoktípus, már meglévő alapra

Magyarország eddig épült legnagyobb Frisomat csarnokát Mezei József megrendelő, a Mezei Vill Kft. ügyvezető igazgatójának kérésére már meglévő alapozásra, egy korábban megtervezett épület helyett építették. A gyár harmóniája a klasszikustól eltérő, szélesség- és magasságváltozások játékából született. A gyárépület esetében 5,5; 8,5 és 10,5 méteres ereszmagasság is található. A Frisomat elegáns, karcsúbb Astrigma és a különösen nagy szélességi és magassági igényekre kiváló Ceptra megoldásainak ötvözése nemcsak a gyártást biztosító csarnokot, hanem látványában is szép épületet ad.

 

Óriáscsarnok másfél hónap alatt

LED-lámpa-testek, tehát környezetbarát termék gyártásával foglalkozó cég új gyártóegységének kivitelezésére csakis környezetkímélő műszaki megoldást választhattak a tervezők. A lámpagyár kivitelezéséhez az előre, méretre gyártott és darabolt elemek készen érkeztek az építkezés helyszínére. Ennek köszönhetően a 75x40 méter nagyságú csarnok felépítése mindössze másfél hónapot vett igénybe. A már meglévő alapokra való tervezéshez szükséges helyszínbejárást követően az elemek elkészítését maximális pontossággal oldották meg. A Frisomat szerkezetek helyszínre szállítása speciális, daruval felszerelt platós autóval történik, így ezt követően azonnal megkezdődhet az elemek gyors és pontos, csavaros összekötése.

Ez a nagyméretű beruházás sem károsította a környezetet, nem hagyott maga után sok hulladékot, hiszen a csavaros rögzítéssel összekötött elemek nem igényelnek helyszíni munkálatokat, mint a más műszaki megoldásokra jellemző általános lokális darabolás és méretre vágás.

 

Könnyűszerkezet, könnyed együttműködés

Mezei József, a Mezei Vill Kft. tulajdonosa kiemelte, hogy a Frisomat által ajánlott csarnok kiváló ár-érték aránya mellett a könnyű és gyors felépíthetőség, az ígért hosszú távú tartósság, és az erre is épülő gazdaságosság miatt volt a legjobb választás. Emellett a cég az együttműködés során tanúsított rugalmassága is fontos érvként szerepelt. Mint az átadás után kiderült, a Frisomatra jellemző profi, a tervezéstől a kivitelezésen át az átadásig tartó lebonyolítás is az árajánlathoz és előkészületekhez foghatóan volt szakszerű és a megrendelő számára messzemenőkig előnyös.

Több információ: http://www.frisomat.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog