2018. október 15.

Pályázati támogatással szerezhetnek hatékonyságnövelő eszközöket, technológiákat az építőipari cégek

Pályázati támogatással szerezhetnek hatékonyságnövelő eszközöket, technológiákat az építőipari cégek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló" támogatási programot hirdetett 8 milliárd forintos keretösszeggel. 2018. október 15-től lehet benyújtani a kérelmeket.

 

A támogatási kérelmeket október 15. reggel 8 órától a rendelkezésre álló forrás összegének kétszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb 2018. november 5-ig lehetséges benyújtani a https://eptk.fair.gov.hu/ elektronikus pályázatkezelési felületen keresztül, regisztrációt követően.

A pályázatról bővebb információ, a benyújtáshoz szükséges nyilatkozatminták, kitöltési útmutató az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megtalálhatók és letölthetők: http://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/3IXON2.html

Mint az ÉMI fent említett weboldalán olvasható, a kormány célkitűzése az építőipari ágazat fenntartható, modern technológián alapuló fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó ágazata eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek. A hazai kis- és középvállalkozások versenyképesség-növekedését segíti, ha rendelkeznek megfelelő forrásokkal modern technológiák alkalmazásához, olyan eszközök beszerzéséhez, amelyekkel munkafolyamataik egyszerűsíthetőek, a termelési kapacitásaik pedig növelhetőek.

Ezért hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM) jogelődje, a Nemzetgazdasági Minisztérium a 8 milliárd forintos keretösszegű támogatási programot. A támogatási kérelmekre adható vissza nem térítendő támogatás mértéke legalább 25 millió forint, legfeljebb 400 millió forint.

(Forrás: ÉVOSZ, ÉMI)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog