2012. október 20.

Pontos adatkezelés az igazságos költségelszámolásért

Pontos adatkezelés az igazságos költségelszámolásért

Az Ista fogyasztásarányos fűtési és vízköltség-elszámolásra alkalmas rendszere fűtési költségmegosztóból, hőmennyiség- és vízmérőkből, valamint impulzuskimenettel rendelkező mérők csatlakoztatását lehetővé tevő modulból áll. A mért adatok leolvasása és továbbítása automatikusan, elektronikus úton történik, így kizárható a leolvasási hiba.

A csőhálózatba szerelhető Domaqua m és Istameter m meleg- és hidegvíz-fogyasztás mérők az egyéni vízfogyasztás mérését és leolvasását teszik lehetővé, a Sensonic II hőmennyiségmérő az átfolyt vízmennyiség, az előremenő és a visszatérő víz hőmérséklet-különbsége alapján méri a lakásonkénti fogyasztást. A víz- és hőmennyiségmérőre könnyen illeszthető Symphonic 3 rádiós modul rádiójelek segítségével továbbítja a készülékek által mért értékeket, melyek a lakásonkénti elszámolás alapját képezik.

 

Pontos adatkezelés az igazságos költségelszámolásért

 

Az épület fogyasztási értékei természetesen nemcsak külső központból kérdezhetők le, a saját fogyasztások továbbra is ellenőrizhetők a lakásban, a készülékek kijelzőjén.

 

Pontos adatkezelés az igazságos költségelszámolásért

 

Négy készülék – egy rendszer

  • A Doprimo 3 rádiós fűtési költségmegosztók elektronikus módon számítják a fűtőtest felületi és a helyiség hőmérséklete közti különbséget. A lakásonkénti fűtési fogyasztást két beépített érzékelő adatai alapján, arányosítással számítja a rendszer.
  • A Sensonic II hőmennyiségmérő az átfolyt vízmennyiség, az előremenő és a visszatérő víz hőmérséklet-különbsége alapján méri a lakásonkénti fogyasztást, ami a kijelzőről GJ-ban vagy KWh-ban leolvasható. A mérő Optosonic 3 rádiómodul közbeiktatásával kapcsolható a Symphonic 3 rádiós rendszerhez.
  • A Domaqua m és Istameter m vízmérők köbméterben mérik a meleg- és a hidegvíz-fogyasztást, és a Symphonic 3 rádiós moduljával kapcsolhatók a rendszerhez. A rádiós modul a Symphonic 3 rádiós rendszer többi eleméhez hasonlóan kérésre továbbítja a fogyasztási értékeket. A modul a felhasználástól függetlenül tárolja az aktuális értéket, az utolsó 14 hónap végein mért értékeket, illetve két határnapi értéket.
  • A Pulsonic 3 rádióimpulzus modul más impulzuskimenettel rendelkező mérők integrálását teszi lehetővé a Symphonic 3 rádiós rendszerhez.

hírlevél-feliratkozás

épjog