2022. október 27.

Sokkal több, mint lámpaoszlop

Sokkal több, mint lámpaoszlop

A Shuffle oszlopokba integrálható különböző világítómodulok segítségével bármilyen helyszín megfelelően megvilágítható, legyen szó városi és lakóövezeti utcáról, kerékpárútról, járdáról, terekről, sétálóutcáról, parkolóról, pályaudvarról vagy metróállomásról. De a Shuffle sokkal több egy világítási rendszernél, hiszen ezen kívül hangszórók, biztonsági kamerák, Wifi, pánikgomb, elektromosautó-töltő és fénygyűrű is integrálható az oszlopokba.

Rugalmas, moduláris kialakításának köszönhetően a Shuffle energiahatékony, mégis megfizethető intelligens oszlop, ami kevés karbantartást igényel. Különleges bevonattal is rendelhető, ami ellenállóvá teszi a zord környezeti hatásokkal szemben, például tengerpartokon és mólókon.

Sokkal több, mint lámpaoszlop Sokkal több, mint lámpaoszlop

 

Többféle világítási lehetőség

A többféle intelligens világítómodullal rendelhető Shuffle bármilyen városi környezetben vagy létesítményben képes megfelelő világítási megoldást nyújtani. Tartalmazhat 360°-os vagy 180°-os világítómodulokat, illetve további világítótesteket is megtart tartókar segítségével, így biztonságos megoldást kínál utcákon, gyalogátkelőknél, tereken, parkokban, parkolókban, és akár homlokzatok, műemlékek vagy szobrok megvilágítására is alkalmas. Az egyedi, forgatható moduloknak köszönhetően a fény iránya a helyszínen pontosan beállítható.

Sokkal több, mint lámpaoszlop

 

Folyamatos internetkapcsolat

A többféle csatlakozómodul által a Shuffle stabil, gyors internetkapcsolatot kínál a közterületeken. A sávszélesség egy része elkülöníthető a városkezelők részére, míg a maradékon osztozhatnak a látogatók. A kültéri internetkapcsolat megvalósításához tervezett WLAN modulok használhatók városokban és privát létesítményekben. A Shuffle lehetőséget kínál a távközlési szolgáltatóknak 4G/5G lefedettség biztosítására is.

Sokkal több, mint lámpaoszlop

 

Teremtsen biztonságos környezetet

A biztonsági modulok hozzáadásával a Shuffle oszlopok hozzájárulnak a bűncselekmények megelőzéséhez, a nem kívánatos viselkedés elkerüléséhez a közterületeken, ezzel növelve a biztonságérzetet. A kamerák segítségével megfigyelhetők a terek, a hangszórókon keresztül pedig bejelentéseket lehet tenni. Pánik gomb és távbeszélő is könnyedén integrálható, egy villogó fénygyűrű pedig elvezetheti a segítséget a megfelelő helyre.

Sokkal több, mint lámpaoszlop Sokkal több, mint lámpaoszlop Sokkal több, mint lámpaoszlop Sokkal több, mint lámpaoszlop

 

A közlekedés fenntarthatóbb formája

Ahogy növekszik az igény a zöldebb közlekedésre, az elektromos járművek egyre elérhetőbbé válnak. A Shuffle oszlopba észrevétlenül illeszkedő elektromosautó-töltő egy fénygyűrűvel is kombinálható, amely színével jelzi, hogy a töltő épp elérhető-e.

Sokkal több, mint lámpaoszlop

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog