Építészkongresszus

2023. november 23.

Sokoldalú kompozitfólia

Sokoldalú kompozitfólia

A Serge Ferrari Architecture innovatív szerkezeti ponyvák tervezésével és gyártásával foglalkozik – termékkínálatukban megtalálhatók a nap ellen védő pergolák, épületburkolatok, moduláris szerkezetek vagy akár a bútorkárpitok. Ezek a csúcskategóriás és kreatív, rugalmas kompozitfóliák ötvözik a tartósságot, a biztonságot, az eleganciát, a kényelmet és a fenntarthatóságot.

Szczecin, Helena Majdaniec nyári színház

A londoni székhelyű Flanagan Lawrence építészeti stúdió vezetésével 2015-ben újult meg a szczecini Helena Majdaniec színház – a projekt egy helyi kulturális célpont felújítását és figyelemre méltó építészeti nevezetességgé való átalakítását tűzte ki célul.

Sokoldalú kompozitfólia

Az elkészült tetőszerkezet lombkoronaszerű kialakítása könnyed megjelenést eredményezett, miközben kimagasló akusztikus teljesítményt garantál a színpadon. A színpadot és a nézőteret lefedő lombkorona váza kagyló alakú acélrács szerkezet, aminek külső felületét Flexlight Advanced 1002 S2-vel vonták be. A rendkívüli ellenálló képességű és kiváló színtartóságú fehér szövet kiemeli a tető hullámzását és könnyedségét. A vázszerkezet belső oldalát Alphalia Silent AW akusztikus szövetpanelek borítják, melyek a környezeti zajok akár 65 százalékát is képesek elnyelni. Az anyag önmagában csökkenti a visszhangot, és kiváló akusztikai tulajdonságokat eredményez.

 

Magyar Zene Háza

A Fudzsimoto Szou japán építész tervei alapján 2022-ben a Városliget szívében épült fel a Magyar Zene Háza. A zenének szentelt helyszínen a kifogástalan akusztika volt a legfontosabb, ezért Fudzsimoto úgy döntött, hogy a fő koncertteremben különféle akusztikus paneleket alkalmaz. Célja az volt, hogy a visszhang csökkentésével javítsa a hangélményt. A mennyezetre hét Alphalia Silent AW panelt szereltek, és további tíz, Soltis Perform 92 álló panelt helyeztek el a padlón.

Sokoldalú kompozitfólia

E panelek mindegyike diszkréten működtethető: automatikusan visszahúzhatók a terem mennyezetébe vagy padlójába, ha nincs szükség a tér akusztikájának maximális kihasználására. Az Alphalia Silent AW és a Soltis Perform 92 technikai kompozitpanelek kombinációja kitűnő akusztikus teljesítményt biztosít a Magyar Zene Háza számára, hogy olyan élményeket nyújthasson, amelyek a zene szerelmeseit és az amatőröket egyaránt elragadják.

Sokoldalú kompozitfólia

 

A Tedi Székház homlokzata

A németországi Dortmundban található Tedi-székház lenyűgöző méretű, 370 méter hosszú, 11 méter magas, többszintes parkolóházzal bővült. Annak érdekében, hogy ez a szokatlanul hosszú és monolit kialakítás vizuálisan tetszetősebb legyen, a Spital-Frenking + Schwarz Architekten építészei úgy döntöttek, hogy az utcai oldalt függönyszerű, szabadon hullámzó burkolattal borítják a Frontside View 381 kompozitfólia segítségével.

Sokoldalú kompozitfólia

Az ilyen jellegű nagyméretű, feszített burkolatok számos műszaki kihívást, illetve tűzbiztonsági aggályt vetnek fel – ezek a Frontside View 381 kompozitfólia alkalamzásával megoldódtak, ez a termék ugyanis a könnyű formázás és beszerelés mellett mechanikailag ellenálló, tehát biztonsággal feszíthető, átlátszó, de igény esetén festhető, elegáns és kreatív, ugyanakkor a legszigorúbb tűzbiztonsági előírásoknak is megfelel.

Sokoldalú kompozitfólia

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog