Peri02

2015. március 10.

Testre szabott kompozitlemez homlokzatok

Testre szabott kompozitlemez homlokzatok

A természetes alapanyagokból álló, 100 százalékban újrahasznosítható Swisspearl kompozitlemezek esztétikus és tartós megoldást nyújtanak egyedi megjelenésű homlokzatok létrehozására. A 8-12 mm vastag, anyagában színezett és mindkét oldalán festett Swisspearl lapok belső válaszfalak, erkélykorlátok stb. kialakítására is alkalmasak.

Az épített környezet terén az új trendek a korábbi minimalista dizájntól a különleges, szolidan színes és néhány esetben extrém megjelenés irányába mutatnak. Már Magyarországon is egyre több építész és homlokzattervező szeretne a korábban használt, jellemzően fém alapanyagú, fehér és szürke dobozforma helyett visszafogott színvilágú, de mozgalmas épületet tervezni. Ehhez nyújt megoldást a Swisspearl kompozitlemez-család – a széles színválasztékban kapható, de igény esetén akár egyedi színekben is rendelhető nagyméretű táblák kitűnő lehetőséget kínálnak az innovatív építészeti ötletek megvalósítására.

Testre szabott kompozitlemez homlokzatok
Új tudástér épülete – Győr (fotó: Szabó Béla)

A Swisspearl kompozitlemezek számos egyéb újszerű megoldással is dicsekedhetnek, melyekkel szokatlan hatások, kreatív, egyedi felületek hozhatók létre. A lemezek felületébe például – jelenleg egyedülállóan – bármilyen forma perforálható vagy marható. Az egyedi festéstechnológiának köszönhetően a táblák felülete nem egységes, hanem „felhős” képet ad, de 2011-től már érdes felületű, homokfúvott táblák is kaphatók, melyek „anyagszerűbb” felületűek, mint a sima táblák.

Testre szabott kompozitlemez homlokzatok
A Vértes Agorája – Tatabánya (fotó: Szabó Béla)

A Swisspearl kompozitlemez-család tagjai a Carat, a Reflex és az Xpressiv, de ide sorolható a kerti bútorokból és kaspókból álló – a kertépítők mellett az építészek figyelmébe is ajánlott – Garden sorozat is.

Testre szabott kompozitlemez homlokzatok
Sorház, Olaszország (fotó: Jürg Zimmermann)

 

A Swisspearl kompozitlemezek fő előnyei:

  • nem éghetők;
  • tartósan ellenállnak az időjárás viszontagságainak;
  • hozzájárulnak az épület hő- és hangszigeteléséhez;
  • páraáteresztők;
  • nagy tervezési szabadságot engednek;
  • különböző módokon rögzíthetők;
  • széles színválasztékban kaphatók;
  • karbantartási igényük minimális.

 Testre szabott kompozitlemez homlokzatok

[4] Patio Building Project, Switzerland (fotó: Jürg Zimmermann)

hírlevél-feliratkozás

épjog