2012. szeptember 28.

Tisztítás nélkül is kórokozómentes marad a kilincs

Tisztítás nélkül is kórokozómentes marad a kilincs

Az antibakteriális kilincsek HC3 bevonatán fény hatására elpusztulnak a kórokozó baktériumok és vírusok, majd elemeikre: szén-dioxidra és vízre bomlanak. Az öntisztuló és igen kemény, színtelen bevonattal ellátott kilincsek nem igényelnek karbantartást vagy tisztítást, mégis garantáltan kórokozómentesek maradnak.

A kilincsek fontos közvetítő szerepet játszanak a baktériumok életében: aki megfogja a kilincset, rátapasztja saját baktériumait és egyben átveszi a rajta hemzsegő bacilusok egy részét. Ez ellen védekezhetünk alapos és rendszeres kézmosással és a kilincsek tisztításával, de ez nem könnyű, főleg kézmosási szokásaink ismeretében (egy felmérés szerint a nyugat-európai felnőttek 40 százaléka nem mos kezet a vécé használata után – és akkor a gyerekekről még nem is beszéltünk).

A baktériumokkal szembeni védekezésre nyújtanak jó megoldást a Maestro márkájú, HC3 bevonattal ellátott antibakteriális kilincsek, melyek felületén fény hatására nemcsak elpusztulnak a kórokozó baktériumok és vírusok, hanem elemeikre: szén-dioxidra és vízre bomlanak.

Tisztítás nélkül is kórokozómentes marad a kilincs

 

Ezeket a termékeket évek óta sikerrel használják kórházakban, műtőkben, rendelőkben, de kifejezetten ajánlott bölcsődékbe, óvodákba, konyhákba, közös vécékbe, és persze otthonokban is biztonságot nyújtanak a baktériumok ellen.

 

Tisztítás nélkül is kórokozómentes marad a kilincs 

 

A Maestro rozsdamentes Objekt kilincseinek nagy része kapható HC3 bevonattal, azaz antibakteriális változatban. Ide tartoznak a nagy igénybevételre készített DIN 3-as és a vandálbiztos DIN 4-es osztályba sorolt ajtókilincsek, valamint a tűzgátló kilincsek. Ezzel a felülettel számos rozsdamentes acél ajtóhúzó is kapható.

hírlevél-feliratkozás

épjog