2014. október 30.

Túl nagy tehernek érzik a cégek az e-napló vezetését

Túl nagy tehernek érzik a cégek az e-napló vezetését

Az építőipari cégek nagy többségének nőtt az árbevétele, de meglehetősen pesszimistán tekint a jövőbe: továbbra is nagyon hiányoznak a lakossági és ingatlanfejlesztői megrendelések. A TSZSZ-nek köszönhetően viszont javult a helyzet a lánctartozások tekintetében. Az ÉVOSZ közzétette legújabb konjunktúrafelmérésének eredményeit.

Az ÉVOSZ az alábbi közleményt küldte el szerkesztőségünknek:

„Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az elmúlt évekhez hasonlóan felmérést készített tagjai és más, jelentős piaci szerepet betöltő építési vállalkozások körében a közelmúlt piaci változásairól, valamint a második félév konjunkturális kilátásairól. A felmérés külön kitért a 2013. október 1-jétől kötelező elektronikus építési napló vezetésével kapcsolatos tapasztalatokra, véleményekre.

A felmérésben résztvevő, mintegy 400 cég nagy többsége a nettó árbevétel növekedéséről számolt be. A válaszadók háromnegyede az árbevételarányos jövedelmezőség enyhe emelkedését jelezte, de a lakásépítéssel foglalkozó cégeknél nincs elmozdulás. Az árbevétel növekedés várakozásaik szerint 2014. II. félév végén megtorpan. Az újonnan kötött szerződésállomány volumenének a csökkenésére számít az év hátralévő részében a megkérdezettek 80%-a. Legpesszimistábban a munkaellátottság várható alakulása tekintetében az épületépítéssel, lakásépítéssel foglalkozó vállalkozások.

A vállalkozások jó üzleti menetét leginkább akadályozó tényező az alacsony piaci ár, a tisztességtelen verseny, a cégekre háruló magas adminisztrációs kötelezettség.
A felmérésben résztvevők ilyen plusz adminisztrációs tehernek érzik az elektronikus építésinapló-vezetési kötelezettséget is. Elmondásuk szerint a naplóvezetés olyan mértékű terheket rótt a vállalkozásokra, melyeket nemigen tudnak a piaci árakban érvényesíteni, nagyságrendjük pedig esetenként a több millió forintot is meghaladja. Az e-naplót a válaszadók kétharmadánál a cégek szakemberei vezetik, akik a felhasználói program változtatása, fejlesztése miatt folyamatos önképzésre szorulnak. Részben ez is indokolja, hogy a vállalkozások mintegy 70%-a tervezi a következő évben a vállalkozás működésével, fejlesztésével összefüggő képzés igénybevételét munkavállalói részére. Az elektronikus építési napló vezetésénél további problémaként jelentkezik a megrendelők naplóvezetéssel kapcsolatos ismerethiánya, valamint a partnerek naplóvezetéshez való passzív hozzáállása. A megkérdezett cégek egyharmada a generálkivitelező építési naplójához csatlakozva, a kisebb értékű alvállalkozói munkákat az un. főnaplóban vezetteti a generál cég szakembereivel.

A bevezetés utáni ellenőrzési moratórium letelte óta a cégek 20%-ánál volt ellenőrzés naplóvezetéssel kapcsolatban, de csupán apróbb hiányosságok kerültek feltárásra.
A cégek nagy többsége attól tart, hogy az e-napló kezeléséhez szükséges internetes szolgáltatás díját emelni fogják a szolgáltatók a tervezett internetadó esetén.

A felmérésben résztvevők szerint a gördülékeny üzletvitelhez, és beruházásokhoz elengedhetetlen valamilyen külső forrás bevonása. Ez az első félévben zömében banki folyószámlahitel, illetve az MNB által rendelkezésre bocsátott Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott kedvezményes kamatozású hitel volt.

A jó üzleti menet fontos kulcsa a kintlévőség leszorítása. A válaszadók arról számoltak be, hogy árbevételük átlagosan egyötöde 60 napon túli kintlévőség. A 2013 augusztusában létrejött Teljesítésigazoló Szakértői Szerv működése óta csökken a lánctartozásban lévő összeg. Ezt tükrözi, hogy a kintlévőség 90%-át a cégek biztonsággal behajthatónak minősítik.

Az építőipari ágazat statisztikai jelentéseiben bővülésről olvashatunk – augusztusban 13,1%-kal volt magasabb az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz képest. Ez az épületek építése ágazat tekintetében nem mondható el. A válaszok alapján is megállapítható, hogy az építőiparnak leginkább a lakosság és az ingatlanfejlesztők megrendelései hiányoznak. Az ágazat teljesítményének mindössze 7%-át teszi ki a lakásépítés és lakásfelújítás, melynek növeléséhez, valamint a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia eredményes végrehajthatásához elengedhetetlen a következetes és hosszú távú kormányzati lakáspolitika.

Ezzel párhuzamosan a megkérdezettek fontosnak tartják a Közbeszerzési Törvény mielőbbi módosítását is. Az Unió által finanszírozott állami, önkormányzati megrendeléseknél gyorsabban lebonyolítható, kiszámítható, ár-érték arányos építési-beruházási megrendelésekben bíznak."

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog