2012. július 31.

Tulajdonilap- és térképmásolat-ügyintézés az interneten

Tulajdonilap- és térképmásolat-ügyintézés az interneten

Változott a magyarorszag.hu weboldalon a földhivatali nyilvántartási rendszer használata. A kormányzati portál hírleveléből kiderül, hogy a rendszerből jelenleg milyen díjazásért milyen szolgáltatásokat tudunk igénybe venni. 

A számítógépes földhivatali-nyilvántartási rendszerből a hatályos jogszabályokban megállapított díjazás ellenében jelenleg a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

 1. Tulajdoni lap I. rész
  ingyenes, havonta 20 letöltési lehetőséggel
 2. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap
  1000 Ft/ingatlan
  Az elektronikus formában szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap-másolat, valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.
 3. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdoni lap
  3600 Ft/ingatlan
  Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolatot a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített tulajdoni lap kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.
 4. Elektronikus dokumentumként szolgáltatott térképmásolat
  2400 Ft/ingatlan
  Az elektronikus formában szolgáltatott térképmásolat valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.

A földhivatali adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó lekérdezési adatokat a rendszer naplózza. A naplóban rögzített adatok a következők:

 • természetes személy azonosító adatai,
 • lekérdezett ingatlanadatok,
 • igénybevett szolgáltatás típusa,
 • dátum.

A díjköteles lekérdezésekről készült "Elektronikus Bizonylat" a szolgáltatást követő naptól megtalálható a Lekérdezett dokumentumok között.

 

A szolgáltatás weboldala: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/foldhiv_nyilvantart.html

hírlevél-feliratkozás

épjog