2013. december 16.

Új, negyedik generációs VRF kültéri egység

Új, negyedik generációs VRF kültéri egység

Az LG Electronics új, változó hűtőközeg áramú (VRF – Variable Refrigerant Flow) kültéri egysége, a Multi V IV – a vállalat több, saját fejlesztésű technológiájának köszönhetően – képes akár 30 százalékkal energiahatékonyabban működni elődjénél, csökkentve az üzemeltetési költségeket és a környezet terhelését is.

A négy legfontosabb új technológia

  • A HiPOR olajvisszavezetés hatékonyan csökkenti a kompresszor energiaveszteségét. A HiPOR az olajat közvetlenül a kompresszorba vezeti vissza, jelentősen csökkentve a hagyományos kompresszortechnikánál jelentkező alapvető hatékonysági problémákat. A HiPOR technológiának köszönhetően az egység fajlagos hatásfoka (COP) hűtésnél 6,7 százalékkal, fűtésnél 5,4 százalékkal lehet magasabb.
  • Az LG fejlett gőzbefecskendező megoldása kétfokozatú kompressziós technológiát alkalmaz, amely még különösen hideg környezetben, akár -25 °C-os külső hőmérséklet mellett is hatékony fűtésről gondoskodik. A HiPOR technológiával együtt a rendszer az integrált energiahatékonyságot 2 százalékkal, a fűtési hatékonyságot pedig 10 százalékkal képes javítani. Az LG gőzbefecskendező technológiája akár 27 százalékkal javítja a fűtési teljesítményt.
  • Az LG szabadalmaztatott technológiájú, változtatható járatszámú hőcserélője az aktuális üzemmódnak megfelelően működik. A hőcserélő a hőátadó felületének változtatásával további 15 százalékkal fokozhatja az integrált energiahatékonyságot.
  • A negyedik fontos innováció a kültéri egység újgenerációs inverter kompresszora. A Multi V IV egy vagy két első osztályú inverter kompresszort tartalmaz, amelyek széles üzemi tartományban (15-150 Hz) működnek. Ennek köszönhetően bizonyos terhelési körülmények esetén minimálisra csökken az energiaveszteség, és akár 3 százalékkal javul az energiahatékonyság. A Multi V IV emellett rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű hideg vagy meleg levegő előállítására képes, jelentősen javítva az épületben tartózkodók komfortérzetét.

Új, negyedik generációs VRF kültéri egység 

 

Energiahatékonyság

A Multi V IV 4,85-os EER-tényezővel bír. Részterhelésen minimálisra csökkenti az energiaveszteséget, így elődjéhez képest akár 30 százalékkal növelve az integrált energiahatékonyságot.

 

Teljesítmény

Az egység hűtési üzemi tartománya -5 °C-ról -10 °C-ra bővült, így ideális megoldást nyújt olyan terek hűtésére, amelyek egész évben hűtést igényelnek, mint például a számítógépes szervertermek. A leolvasztási ciklus mellett is hatékony fűtés csökkenti a leolvasztási időket, így a hideg téli hónapokban akár 27 százalékkal javul a fűtési teljesítmény. Másik intelligens energiatakarékossági technológia az LG fejlett hóérzékelő rendszere, amely megakadályozza, hogy a hó összegyűljön a külső egységen. Mivel az érzékelő valós idejű felügyeletet biztosít, a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha az egységen annyi hó gyűlt össze, amit már le kell fújni, ezzel elkerülve a felesleges energiafelhasználást.

 

Intelligens távfelügyelet

Az AC Smart intelligens távfelügyeleti rendszer lehetővé teszi – könnyen telepíthető, okostelefonos alkalmazás segítségével vagy számítógépen keresztül – a berendezések távolról figyelését és kezelését. A megoldás segítségével akár 128 beltéri egység felügyelhető.

 

Telepíthetőség

A rendszer 1000 m hosszú csővezetés lehetőségét támogatja, ami – a külső és a belső egység egymástól maximum 110 m-es szintkülönbséggel és az egyes belső egységek közötti maximum 40 m-es távolság lehetőségével – a Multi V IV-et ideálissá teszi magasabb iroda- és lakóépületekben történő alkalmazásra is.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog