2020. április 29.

Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz

Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz

Ahogy a többi I-sorozatú Aiphone termék esetén, az Aiphone IXG-IP kaputelefon fejlesztésénél is a stabil működés, az integrálhatóság, a magas felhasználói élmény és a kényelmi funkciók biztosítása voltak a legfontosabb szempontok.

Az IXG a már ismert IX családiházas rendszer kibővített verziója, azaz egy teljes mértékben IP alapokra épülő, biztonságos pont-pont kapcsolatot alkalmazó társasházi, valamint irodai környezetre fejlesztett kommunikációs rendszer, mely használható okostelefon applikációval, integrálható az IX rendszer elemeivel és külső gyártó IP kameráival is.

Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz

Az új rendszer az IX vagy IS rendszerhez hasonlóan innovatív és exkluzív, de kifejezetten társasházi, irodai és integrált komplex, illetve több épületes komplexumokhoz vagy multirendszerekhez fejlesztették.

 

A rendszer elemei

Kültéri egysége (IXG-DM7) 170° látószögű kamerával, 7” érintőképernyős LCD kijelzővel rendelkezik. LED megvilágítók gondoskodnak a jó képminőségről éjszaka. Beépített mozgásérzékelő segítségével a kijelző csak akkor kapcsol be, mikor a látogató az egység elé áll. Esztétikus, alapvetően süllyesztett kivitelű, külön kiemelő dobozzal falsíkra szerelhető. Rozsdamentes acélból készült kerettel, IP65-ös környezeti védettséggel és IK08 vandál védettséggel rendelkezik.

Az egység a kép- és hangrögzítés érdekében microSD kártyafoglalattal készül, illetve Onvif platformon keresztül videómegfigyelő rendszerhez illeszthető. Az integrálást követően a beépített kamera állandó kép küldésére alkalmas. Eseményre (kártyahiba, tárterület-telítődés) automatikus email-küldés állítható be.

Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz

A híváskezdeményezés történhet név, illetve hívó sorszám megadásával vagy a listaképernyő görgetésével. Egy hívóhelyhez maximum 8 beltéri egység rendelhető. Az ajtónyitás hagyományos beltéri egységről történő vezérlés mellett applikációból is lehetséges, valamint a hívóhelyhez rendelt PIN kóddal és közelítőkártyával (opcionális beépített HID olvasó segítségével). A látogató jelenleg 12 felhasználói nyelv közül választhat, tervek szerint a közeljövőben ez bővülni fog a magyarral is.

Az IXG-2C7 beltéri egység 7” érintőképernyős LCD kijelzővel készül. Esztétikus, mindössze 25 mm vastag fali szerelőkerettel a falsíkból kiemelkedő felület keretszintre csökkenthető. A beltéri egységekre második, személyes ajtóállomás (IX-EA, IX-SS-2G) vagy ajtócsengő csatlakoztatható. Az egyes beltéri egységek között intercom hanghívás lehetséges – hívható a mesterállomás vagy a földszintre küldhető a lift (külön modult igényel).

Az IXG-MK mesterállomásról felügyelhető a rendszer kültéri egysége, portai/őrállomásként is használható. Kagylós + kihangosított kommunikációt is lehetővé tesz, 7” színes érintőfelületű TFT LCD kijelzővel rendelkezik, microSD kártyával rögzíthető a kép és a hang, és visszajátszható akár magán az állomáson, akár számítógépen. A mesterállomáson programozhatók a különféle hívásátirányítások. Hívásnaplójában akár 100 bejövő/kimenő hívás kép- és hanganyaga tárólható. Lehetőség van rögzített vagy élőszavas hangüzenet küldésére minden hozzárendelt állomásra vagy egy csoport (épület) állomásaira.

Új kaputelefon-sorozat társasházakhoz és irodákhoz

Az okostelefon alkalmazások használatához IXGW-GW „átjáró-” (gateway) adapter szükséges, mely összekapcsolja az internetet az Aiphone rendszerrel. Ezen keresztül lehet az applikációban bejövő hívást fogadni és kommunikálni, hang- és képrögzítést indítani (akár 20 hívás kép- és hanganyaga rögzíthető a telefonon), zárakat vezérelni (használathoz internetre van szükség mind a kaputelefon, mind a mobiltelefon oldalán). A telefonos alkalmazás Androidra és iOS rendszerre is elérhető. A kültéri egység + gateway használatával megvalósítható beltéri egység nélküli rendszer is, ekkor a beltéri egységek helyett a hívóhelyekhez csak a mobiltelefonokat regisztrálják.

Liftvezérlő adapter (IXGW-LC) használatával a lakáskészülékekről a lift is működtethető, amennyiben jogosultsághoz (például érintőkártya) kötött a lift használata, a látogató beengedésével a lift is engedélyezhető számára anélkül, hogy le kelljen elé menni.

Az IXG automatikus rendszerállapot felügyelettel rendelkezik: egy mesterállomás vagy számítógép használatával lehetőség van az eszközök folyamatos vagy időszakos ellenőrzésére. Az eszközök programozása az IXG Support Tool PC szoftver használatával történik.

Az IXG rendszert kifejezetten azonos belső fizikai hálózaton lévő épületek, épületcsoportok vagy komplexumok kaputelefon-rendszerének megvalósítására fejlesztették. Egy IXG rendszerben összesen 9999 eszközt (beletartoznak a készülékek, vezérlők, átjárók is) lehet kezelni és maximum 99 épületet lehet definiálni. Ezenkívül gateway-ek segítségével maximum 9999 mobiltelefon regisztrálható.

A rendszer minden eleme szabványos PoE tápellátással működtethető és teljes mértékben kompatibilis az IX-sorozat 2 generációs elemeivel. Így a már meglévő rendszer könnyen bővíthető akár funkciókkal, eszközökkel, telephelyekkel is. A közös területeken kialakítható vegyes rendszer: garázsokban, illetve üzleteknél az IX-2 rendszerelemekkel, lakásokban az IXG készülékek alkalmazásával.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog