Deceuninck

 

2024. április 25.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hőszigeteléssel

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hőszigeteléssel

A Leier betontechnológiájának legújabb innovációja az 5–14 cm vastag integrált hőszigeteléssel gyártott, 30, 35, illetve 40 cm vastagságú kéregfal, amely tovább gyorsítja az építkezést.

A Leier évek óta jelentős időt és pénzt áldozott az előregyártott betontechnológiával készülő termékek körének bővítésére. Ezek között a legutóbbi fejlesztés az energiahatékony építési trendre válaszként fejlesztett és a korszerű gépészeti eszközök fogadására előkészítetten a gyártósorról legördülő vasbeton klímafal és klímafödém volt, amelyeket már egy sor társasházba be is építették.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hőszigeteléssel

Az újdonságok között mindenképpen figyelemre méltó a belső oldali hőszigeteléssel ellátott Leier kéregfal, amelynek lényege, hogy a két kéreg közötti hézagba, a külső kéreghez kapcsolódva gyári körülmények között hőszigetelés kerül. Ennek célja természetesen az, hogy a teljes szerkezet hőszigetelő képességét javítsa úgy, hogy mindez ne igényeljen több élőmunkát, mint amennyi a kéregfalakkal kapcsolatosan megszokott.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hőszigeteléssel

Az integrált hőszigeteléssel gyártott kéregfalak alkalmazása amellett, hogy gyorsítja az építkezést, csökkenti a helyi ad hoc megoldások és ezzel a hibázás lehetőségét, egyúttal segíti a kivitelezés költség- és időráfordításának pontosabb kalkulációját is.

A hőszigetelő réteg vastagsága az épület funkciójához igazodva és a tervezői igényeknek megfelelően külön méretezés szerinti, de általában 5–14 cm közötti. A Leier gyárak expandált polisztirol (EPS), extrudált polisztirol (XPS), vagy Poliuretán (PIR) habbal integrált panelek gyártására egyaránt képesek. Beépített hőszigeteléssel 30, 35, illetve 40 cm falvastagságú kéregfalak tervezhetők.

A minőségét üzemi körülményekkel biztosító, gépészeti előkészítésekkel előállított falpanelek a látványbeton felület igényétől, ipari létesítmények át foghíjbeépítésig rugalmasan alkalmazhatók főleg ott, ahol a homlokzaton látszódó betonfelület elérése a cél. Ebben az esetben – megfelelő méretezéssel – nincs szükség külső oldali hőszigetelő réteg kialakítására. Egy 40 cm falvastagságú, 14 cm PIR hőszigeteléssel ellátott kéregfal hőátbocsátási tényezője U=0,17 [W/m²K].

 

Hőhídmegszakító és liftaknaelem

Piacvezető szerepének megfelelően a Leier folyamatos termékfejlesztései egyre több innovatív megoldást kínálnak a korszerű építkezésekhez. Ezek között érdemes kiemelni a már betervezhető, változatos geometriával rendelkezésre álló hőhídmegszakító elemmel ellátott erkélyelemet.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hőszigeteléssel

Ennek előnye, hogy utólag a födémhez építve nem igényli a felületképzést, ami gyorsítva a kivitelezést főleg társasházaknál hozhat előnyt. Hasonlóan gyorsít a kivitelezésen az emeletnyi méretű liftaknaelemek alkalmazása. Az egyenként bedaruzható egységekkel a helyszíni zsaluzás hagyható el, ami idő- és költségmegtakarítást is eredményez.

 

Bővebb információ itt olvasható >> 

 

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog