Peri02

2017. március 21.

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

A vízelvezető folyóka ideális megoldás felületek ellenőrzött víztelenítésére. A BG-Graspointner mint egyedüli, ausztriai gyártó, több évtizedes gyártási tapasztalatával fejlesztette ki a Filcoten technológiával készülő betonfolyóka-rendszert. A rostszálak, a cement és az adalékanyagok keverékének új gyártási eljárása kiváló minőségű szálerősített alapanyagot eredményez, ami rendkívül masszív, de egyben vékony falú, így könnyű folyóka előállítását teszi lehetővé.

A rendkívül nagy mennyiségben adagolt szálerősítés (a Filcoten szálerősítés aránya 20-szor nagyobb más, száladalékolt betonhoz képest) és a magas terhelhetőségű beton kombinációja új lehetőségeket kínál a beton építőanyagok alkalmazhatóságában. A szálak mikromegerősítésként szolgálnak, ami egészen a felülethez közel eső szélekig statikusan hat. Ennek köszönhetően a Filcoten nyomószilárdsága és terhelhetősége már vékony falvastagság esetén is igen nagy.

A Filcoten a betonba ágyazott üvegszálaknak köszönhetően a normál betontól jelentősen eltérő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • az esetleges hajszálrepedések mentén sem törik el a folyókatest;
  • nagyobb húzószilárdság;
  • a nagyobb húzószilárdságnak köszönhetően magasabb a nyomószilárdság is;
  • törés esetén utórepedezés nem fordul elő;
  • az elemek ívhez is felhasználhatók.

A kizárólag ásványi eredetű alkotókból álló építőanyag 100 százalékban újrahasznosítható.

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

 

Filcoten Light

Könnyű, masszív betonfoyóka lejtéssel vagy anélkül, végein tömítő horony kialakítással. A lejtéses Filcoten Light Mini betonfolyókák magassága 55 mm, a Filcoten Light folyókák maximális magassága 165 mm. A Filcoten Light termékprogramban horganyzott vagy rozsdamentes, bordás és hálós, illetve öntöttvas hálós rácsok választhatóak C 250 kN terhelhetőségig. A rácsok egymáshoz való rögzítése speciális rögzítőpatenttel történik.

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

 

Filcoten Tec

A Filcoten Tec folyókák horganyzott, illetve rozsdamentes acél tokkal kaphatók. Az innovatív folyókatest szerkezetéből adódóan nagyon könnyű és könnyen kezelhető. A folyóka acélperemének köszönhetően a határos felületek gyorsan és tisztán összedolgozhatók. A folyóka sokoldalú alkalmazhatóságát teszi lehetővé a széles fedlapválaszték: horganyzott vagy öntöttvas rács, hálós vagy hosszbordás kivitelben és dizájnrács különböző mintákkal C250 kN-os terhelési osztályig. A Filcoten Tec Mini folyókák építési magassága 80 mm, a Filcoten Tec maximális magassága 185 mm. Alkalmazhatók sétálóutcák, közterek, parkok, sport- és szabadidőközpontok, személygépkocsi parkolók és hasonló területek vízelvezetésére.

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

 

Filcoten Pro

A Filcoten Pro folyókatest bebetonozott rozsdamentes vagy horganyzott acél peremmel rendelhető. Maximális terhelhetősége – kis súlya ellenére – E600 kN. Az acél- és öntöttvas rácsok gyorscsatlakozó rendszerrel kaphatók. A rácsok a Filcoten Tec és Pro esetében bepattanó csatlakozórendszerrel csatlakoztathatók a folyókatesthez. A rácsok elmozdulását kiegészítő rögzítés akadályozza meg. A Filcoten Pro Mini folyókák építési magassága 60, illetve 80 mm, a Filcoten Pro folyókák maximális magassága 195 mm. Alkalmazhatók házak, udvarok, teraszok, sétálóutcák, terek, parkok, sportlétesítmények, parkolók, pályaudvarok, műhelyek stb. vízelevezetésére.

Vízelvezető folyókák speciálisan szálerősített betonból

hírlevél-feliratkozás

épjog