2013. augusztus 08.

Vízzáró, rugalmas pályaburkolat erős igénybevételhez

Vízzáró, rugalmas pályaburkolat erős igénybevételhez

A Polytan-M kétrétegű, elsősorban atlétikai versenyek megtartására szolgáló sportpályák rendkívül kopásálló, hosszú élettartalmú burkolata. Rugalmassága és biomechanikai jellemzői miatt edzésre és versenyzésre, csúszásmentessége miatt száraz vagy esős időben történő használatra egyaránt alkalmas.

A Polytan-M ellenálló szendvicsrendszerű pályaburkolat, amiben a szögescipők sem tesznek kárt. Szemcsés felületén speciális granulátum található, ami amellett, hogy esztétikus, védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben, illetve – mivel texturált felületén nem képződhet csúszós filmréteg – kitűnő feltételeket teremt a sportolók számára nedves vagy esős idő esetén is.

A speciális szerkezetű, többrétegű pályaborítási rendszer hordozórétege meghatározott arányú és méretű, polimerikusan összekötött gumirészecskékből áll. A felső réteg vízzáró poliuretán borítás, amelybe még folyékony állapotban színezett gumigranulátumot szórnak. A megszilárdulás után a felület érdes, texturált lesz. A rugalmas burkolat kitűnő biomechanikai tulajdonságokkal, használatakor jó erőelnyelési együtthatóval rendelkezik, így nem károsítsa az ízületeket.

A Polytan-M anyagból készülő sportlétesítmény-burkolatok tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a felület vízzáró volta miatt a vízelvezetés céljából enyhe lejtésre van szükség. A burkolat vastagsága 13–15 mm, az alap anyaga beton vagy aszfalt lehet.

hírlevél-feliratkozás

épjog