2009. október 18.

Fűtéskiegészítés és meleg víz napenergiával

Fűtéskiegészítés és meleg víz napenergiával

A Weishaupt egységes fűtési és szolárrendszert kínál, amivel lehetővé válik a napenergia fűtéskiegészítésre és használati meleg víz készítésére történő hasznosítása.

Szolárrendszer és energiatároló kombinálásával az épület éves energiafelhasználásának akár 30 százaléka is fedezhető. Napsütéses időszakokban a szolárrendszer, napsütésmentes időszakokban pedig az olaj- vagy gáztüzelésű rendszer látja el hővel az energiatároló készenléti részét.

A Weishaupt energiatároló a kényelmes melegvíz-fogyasztással és a vízhigiéniával szemben támasztott magas követelményeknek egyaránt megfelel. Az energiatárolóba integrált, spirál alakban elhelyezkedő, rozsdamentes hullámos csőben a friss víz áramlás közben felmelegszik. A hullámprofilban kialakuló örvénylésnek és a nagy felületnek köszönhetően nagy mértékű hőátvitel, ezáltal kiváló melegvíz-ellátási teljesítmény érhető el.

Fűtéskiegészítés és meleg víz napenergiával

Fűtéskiegészítés és meleg víz napenergiával

Az átáramlásos melegítési elv alapján, valamint az aránylag csekély vízkészlet következtében a tárolóban mindig friss marad a víz. A gyakori vízcsere és a gyors átáramlás miatt nem alakul ki pangás, így a víz tárolása megfelelő higiénikus körülmények között zajlik.

Az energiatárolóban kialakuló termooszlop összesen négy rétegeződési szintjével jól átgondolt hőeloszlást biztosít a tárolón belül. Ez a hővezetési rendszer először a tároló legfelső tartományába juttatja el a szolárhővel melegített fűtővizet, vagyis a legrövidebb időn belül rendelkezésre áll a szükséges hő.

A nagy felületűre méretezett hőcserélővel rendelkező termooszlop kizárólag fizikai elven (a felhajtóerő elvén) működik; semmilyen mechanikus alkatrészre vagy külön szivattyúkat igénylő külső hőcserélőre nincs szükség. Ez jelentősen hozzájárul a berendezés élettartamának és a működés biztonságának növeléséhez.

A Weishaupt energiatároló a nyert napenergia megtartása érdekében optimális hővédelemmel készül; a belső levegőcirkuláció kialakulásának elkerülésére speciális melamingyanta hőszigetelő anyag simul szorosan a tároló falára, de a Weishaupt energiatárolók fenékrésze is hőszigetelt.

Fűtéskiegészítés és meleg víz napenergiával

A családi házakban, szállodákban, munkahelyi épületekben stb. egyaránt alkalmazható Weishaupt energiatároló intelligens Weishaupt szabályozási rendszerrel összekapcsolt alkalmazásával feladatorientált módon valósítható meg a megújuló és hagyományos módon termelt hő.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog