2010. május 20.

Sugárzó álmennyezeti hűtő-fűtő rendszer

Sugárzó álmennyezeti hűtő-fűtő rendszer

A helyiségek levegőjét felmelegítő hagyományos konvekciós rendszerektől eltérően a sugárzással működő fűtés – a környezet felmelegítése helyett – közvetlenül a helyiségben tartózkodókra hat, jelentős mennyiségű energiát megtakarítva ezzel.

A felületi fűtő-hűtő rendszerek gyártásában és tervezésében tapasztalt Wavin korábbi termékcsaládjai mellé a közelmúltban kifejlesztett, merőben új és innovatív Wavin Tempower CD-4 sugárzó hűtő-fűtő álmennyezeti rendszercsaládot kínálja. A sugárzó rendszerek fűtési üzemmódban a hőt a sugárzó felületről (Wavin CD-4 esetében a mennyezetről) közvetlenül az egyénre továbbítják, hűtési üzemmódban pedig a sugárzó felület abszorbálja a személy által termelt hőt.

 

Sugárzó álmennyezeti hűtő-fűtő rendszer

 

A Wavin Tempower CD-4 álmennyezeti hűtő-fűtő rendszer új vagy felújított irodaépületekben és közintézményekben (kórházakban, iskolákban stb.) alkalmazható előnyösen. A rendszer energiafelhasználása csekély (alkalmazásával akár 15 százalék energiamegtakarítás is elérhető), ráadásul kompatibilis olyan alternatív energiaforrásokkal, mint a nap- és geotermikus energia, de lehetőséget nyújt talajvízzel történő hűtésre, vagy hőszivattyús fűtésre is, ami további energia- és költségmegtakarítást tesz lehetővé.

A Wavin Tempower CD-4 alkalmazásának előnyei:

• egyetlen rendszer gondoskodik a fűtésről és a hűtésről;

• kellemes beltéri klímát teremt (nincs huzat, nincs allergén hatás, működése zajmentes);

• a hőmérséklet néhány perc alatt változtatható;

• a zaj elnyelésével javítja a helyiség akusztikáját;

• esztétikus álmennyezet kialakítást tesz lehetővé;

• az előregyártott modulok egyszerűen, gyorsan szerelhetők;

• alacsony beruházási és üzemeltetési költség;

• a hűtés-fűtés megoldása nem foglal hasznos helyet.

A Wavin Tempower CD-4 álmennyezeti fűtő-hűtő modulok előreszerelt, adott méretre kialakított fémprofilba integrált, hőszigeteléssel ellátott műanyag csőhálózatból állnak. A műanyag csővezeték oxigéndiffúziót gátló bevonattal ellátott polibutilénből készül,  10x1,3 mm-es falvastagsággal. A modulok meghatározott kiosztás szerint függeszthetők fel az álmennyezeti tartószerkezet CD profiljai közé, és – a szárazépítési technológiáknak megfelelően – speciális gipszkarton lappal burkolhatók. A modulok speciális műanyag alapú, hőkezelt – a RAL színskála bármely színében rendelhető – festést kapnak.

Sugárzó álmennyezeti hűtő-fűtő rendszer

Minden álmennyezeti hűtő-fűtő rendszerrel ellátott helyiségben elhelyezhető szobatermosztát, amivel beállítható a helyiség kívánt hőmérséklete. A Wavin gyártmányú felületi hűtő-fűtő rendszer szabályozására a WTC-2 készülék alkalmas, mely egyedileg szabályozza a rendszerbe tartozó helyiségek hőmérsékletét, figyeli a párakicsapódást (és szükség esetén beavatkozik a kicsapódás megelőzése érdekében), elvégzi a hűtés/fűtés átváltását és igény szerint energiatakarékos, csökkentett üzemmódban is üzemeltethető.

A rendszer kivitelezése csak a Wavin Kft. írásos engedélyével kezdhető meg, amit csak a cég szakemberei által szervezett oktatáson résztvevő kivitelezők kaphatnak.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo