2009. november 12.

Ütvefúró beépített porelszívóval

Ütvefúró beépített porelszívóval

A Bosch GSB 19-2 REA Professional ütvefúró a port közvetlenül a keletkezés helyéről távolítja el, ami különösen akkor hasznos, amikor fej felett vagy nehezen elérhető helyeken dolgozunk.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Bosch GSB 19-2 REA a világon az első beépített porelszívóval működő készüléke. Az ütvefúrót a Bosch ProTeam szakemberei tesztelték.

 

Kiss Gábor villanyszerelő vállalkozó családi házak beltéri szerelésénél, valamint panelházak felújításánál használta a Bosch GSB 19-2 REA Professional ütvefúrót. Mennyezeti, fali lámpák felrakásánál, fürdőszobai tükrök, kapaszkodók felszerelésénél és egyéb belső munkálatoknál különösen elégedett volt a készülékkel. „Már az első napi használat során meggyőzött minket: csodálkoztunk, hogy – racsnis készülékről lévén szó – a panelbetonba ilyen könnyen tudunk fúrni. A csempe fúrása szinte törésmentes, pontos a mélységbeállítás is. A leginkább azonban az eddig még nem látott beépített porelszívó volt meggyőző: nagyon hasznos kiegészítő. A Bosch GSB 19-2 REA Professional készülékét továbbra is használni fogjuk” – mondta Kiss Gábor, miután a Bosch ProTeam csapatának tagjaként két hétig tesztelhette a szerszámot.

Ütvefúró beépített porelszívóval

A GSB 19-2 REA ütvefúró számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik: ergonomikus kialakítású lágyfogantyú, gyorsítókapcsoló beépített szabályozó tárcsával az optimális fúrási sebesség beállításához, megegyező erő és sebesség mindkét forgási irányban, túlterhelés-kapcsoló, Auto-Lock önzáró tokmány és gömbcsuklós törésgátlós hálózati kábel segíti az egyszerű üzemeltetést és a kényelmesebb munkavégzést.

 

A Bosch ProTeam másik tesztelője, a főállásban tűzoltóként dolgozó Farkas Csaba víz- és fűtésszerelő vállalkozást vezet, és leggyakrabban ipari csarnokok tűzvédelmi kivitelezésével foglalkozik. Munkatársaival a jászberényi Jász-Plasztik Kft. két összeszerelő csarnokának tűzvédelmi kialakítását végzik, emellett egy családi ház fűtését is átalakították a tesztre szánt két hét alatt. A tesztelés tapasztalatait értékelve Farkas Csaba elmondta: „A gép teljesítménye kiváló. Erős motor és nagy nyomaték jellemzi, az ipari csarnokok betongerenda szerkezeteibe is tökéletesen fúr, és nagyobb csavarokat is jól behajt.” A napi tíz órán keresztül is használt GSB 19-2 REA Professional jól teljesített. „A gyorstokmány nagyon jó megoldás, a készülék pillanatok alatt képes a műveletváltoztatásra, gyors, és egyszerűen használható. A fej feletti munkáknál még inkább elégedettek voltunk vele, főként a nehéz körülmények között végzett munka esetében segíti hatékonyan a munkát, és így növeli a termelékenységet.” – tette hozzá Farkas Csaba.

Ütvefúró beépített porelszívóval

hírlevél-feliratkozás

épjog