2009. november 27.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Ha a gépkezelő a New Holland B110 homlokrakodóját használja, megszakíthatja a hajtást, így a teljes motorteljesítmény hidraulikus teljesítményként hasznosul. Ha pedig a kotrógémet használja, a hidraulikarendszer csak akkor és ott adja le a teljesítményét, ahol szükség van rá.

A New Holland a B típusú kotró-rakodó gépei a talajszint alatt és fölött egyaránt használhatók, azaz ásásra és rakodásra is alkalmasak. A mélyásó gémre nagy választékból kereshetők ki a megfelelő eszközök: keskeny, normál, vagy széles mélyásó kanalak, különböző profilkanalak és tisztítókanalak. A gépcsaládot új generációs, környezetbarát TIER-3 motorral szerelték, mely rendkívül rugalmas és gyorsan reagáló erőforrás; alacsony zajszint mellett gazdaságos üzemeltetést és hosszú élettartamot ígér. A gépeket szervizbarát kialakítás jellemzi, könnyen hozzáférhetően végezhető el a karbantartás, illetve a szervizelés.

Motor, hidraulika, kormányzás

A teljesítmény és a termelékenység növelésére, az üzemanyag fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére tervezett CNH Common Rail motor a legmodernebb technológiát képviseli. Ebben a rendszerben az üzemanyagot a hengerekbe nagyon magas nyomáson fecskendezik be, ami optimalizálja a porlasztást és a keverékképzést. A hengerekbe jutó üzemanyag mennyiségét elektronikus rendszer szabályozza, így mindig pontosan a szükséges mennyiséget fecskendezi be, és mindig a legmegfelelőbb pillanatban.

A B szériás kotró-rakodókat integrált hidraulika- és kormányrendszerrel látták el. A rendszer két, sorba kapcsolt fogaskerék-szivattyúból áll, terhelésérzékelős, maximális üzemi nyomása 210 bar. A kormányzás során a kormánykerék először az orbit kormányszelepet működteti, majd egy elsőbbségi szelepen keresztül a gyorsabb kormányzáshoz szükséges megnövelt térfogatáramot egy fogaskerekes szivattyú biztosítja.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Üzemmódok

Ha a gépkezelő a homlokrakodót használja, szükség esetén a rakodó vezérlő karon található külön gomb megszakítja a hajtást, így a teljes motorteljesítmény hidraulikus teljesítményként hasznosul. Ha a kotrógémet használják, akkor a zárt központú fő vezérlő szelepnek köszönhetően a hidraulika rendszer csak akkor, és ott adja le a teljesítményét, amikor és ahol szükség van rá. Ezeket a modelleket Power Shuttle sebességváltóval szerelték, amely lehetővé teszi a gyors és egyenletes menetirányváltást, akár terhelés alatt is. Ez jelentősen csökkenti a hajtáslánc alkatrészeinek terhelését, növeli a gép tartósságát, javítja a kezelői kényelmet és biztonságosabbá teszi a homlokrakodóval történő munkavégzést. A sebességváltó illeszkedik a Common Rail motor megnövelt nyomatékához.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Karbantartás

A gépek tervezésüknek köszönhetően a karbantartási és javítási műveletek egyszerűen és könnyen végezhetők. Mindezt nagyban segíti az új, felnyitható motorburkolat; talajon állva akadálytalanul hozzáférhetők a legfontosabb részegységek. A gép könnyű karbantartása – a légszűrő állapotának ellenőrzése, a motorolajszint ellenőrzése, vagy a motorolajszűrő cseréje – növeli a tartósságot és a megbízhatóságot.

Kezelés

A kotró-rakodó kabinja óriási teret és nagyméretű üvegfelületet, körkörös panorámakilátást nyújt. A kiváló ergonómiájú elrendezésnek köszönhetően az egyes kezelőszervek könnyen elérhetők, a műszerek egyszerűen leolvashatók. Az oldalablakok teljesen vagy részlegesen nyithatók, így hatékony a szellőzés. A gép rendelhető klímaberendezéssel is. Igény esetén az illetéktelen indítást akadályozó opciós indításgátlóval is felszerelhető. A kabin jobb oldalán található a teljesen új, elegáns, személyautó stílusú műszerfal. Ide került a gyújtáskapcsoló, a funkciógombok, a nagyméretű analóg kijelzők, amelyek a motor hűtőfolyadék- és a motorolaj-hőmérsékletet, a motorfordulatszámot, az akkumulátortöltést és az üzemanyagszintet mutatják.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (2. rész)

Hová kell befizetni az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságot?

2023. szeptember 21-étől csak e-Papír szolgáltatáson keresztül nyújthatók be az elektronikus, közigazgatási keresetek

2023 szeptemberétől emelkedtek az építésügyi és az építésfelügyeleti bírságok összegei (1. rész)

épjog