2009. november 27.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Ha a gépkezelõ a New Holland B110 homlokrakodóját használja, megszakíthatja a hajtást, így a teljes motorteljesítmény hidraulikus teljesítményként hasznosul. Ha pedig a kotrógémet használja, a hidraulikarendszer csak akkor és ott adja le a teljesítményét, ahol szükség van rá.

A New Holland a B típusú kotró-rakodó gépei a talajszint alatt és fölött egyaránt használhatók, azaz ásásra és rakodásra is alkalmasak. A mélyásó gémre nagy választékból kereshetõk ki a megfelelõ eszközök: keskeny, normál, vagy széles mélyásó kanalak, különbözõ profilkanalak és tisztítókanalak. A gépcsaládot új generációs, környezetbarát TIER-3 motorral szerelték, mely rendkívül rugalmas és gyorsan reagáló erõforrás; alacsony zajszint mellett gazdaságos üzemeltetést és hosszú élettartamot ígér. A gépeket szervizbarát kialakítás jellemzi, könnyen hozzáférhetõen végezhetõ el a karbantartás, illetve a szervizelés.

Motor, hidraulika, kormányzás

A teljesítmény és a termelékenység növelésére, az üzemanyag fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére tervezett CNH Common Rail motor a legmodernebb technológiát képviseli. Ebben a rendszerben az üzemanyagot a hengerekbe nagyon magas nyomáson fecskendezik be, ami optimalizálja a porlasztást és a keverékképzést. A hengerekbe jutó üzemanyag mennyiségét elektronikus rendszer szabályozza, így mindig pontosan a szükséges mennyiséget fecskendezi be, és mindig a legmegfelelõbb pillanatban.

A B szériás kotró-rakodókat integrált hidraulika- és kormányrendszerrel látták el. A rendszer két, sorba kapcsolt fogaskerék-szivattyúból áll, terhelésérzékelõs, maximális üzemi nyomása 210 bar. A kormányzás során a kormánykerék elõször az orbit kormányszelepet mûködteti, majd egy elsõbbségi szelepen keresztül a gyorsabb kormányzáshoz szükséges megnövelt térfogatáramot egy fogaskerekes szivattyú biztosítja.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

ĂśzemmĂłdok

Ha a gépkezelõ a homlokrakodót használja, szükség esetén a rakodó vezérlõ karon található külön gomb megszakítja a hajtást, így a teljes motorteljesítmény hidraulikus teljesítményként hasznosul. Ha a kotrógémet használják, akkor a zárt központú fõ vezérlõ szelepnek köszönhetõen a hidraulika rendszer csak akkor, és ott adja le a teljesítményét, amikor és ahol szükség van rá. Ezeket a modelleket Power Shuttle sebességváltóval szerelték, amely lehetõvé teszi a gyors és egyenletes menetirányváltást, akár terhelés alatt is. Ez jelentõsen csökkenti a hajtáslánc alkatrészeinek terhelését, növeli a gép tartósságát, javítja a kezelõi kényelmet és biztonságosabbá teszi a homlokrakodóval történõ munkavégzést. A sebességváltó illeszkedik a Common Rail motor megnövelt nyomatékához.

Sokoldalú kotró-rakodó gép kisvállalkozásoknak

Karbantartás

A gépek tervezésüknek köszönhetõen a karbantartási és javítási mûveletek egyszerûen és könnyen végezhetõk. Mindezt nagyban segíti az új, felnyitható motorburkolat; talajon állva akadálytalanul hozzáférhetõk a legfontosabb részegységek. A gép könnyû karbantartása – a légszûrõ állapotának ellenõrzése, a motorolajszint ellenõrzése, vagy a motorolajszûrõ cseréje – növeli a tartósságot és a megbízhatóságot.

Kezelés

A kotró-rakodó kabinja óriási teret és nagyméretû üvegfelületet, körkörös panorámakilátást nyújt. A kiváló ergonómiájú elrendezésnek köszönhetõen az egyes kezelõszervek könnyen elérhetõk, a mûszerek egyszerûen leolvashatók. Az oldalablakok teljesen vagy részlegesen nyithatók, így hatékony a szellõzés. A gép rendelhetõ klímaberendezéssel is. Igény esetén az illetéktelen indítást akadályozó opciós indításgátlóval is felszerelhetõ. A kabin jobb oldalán található a teljesen új, elegáns, személyautó stílusú mûszerfal. Ide került a gyújtáskapcsoló, a funkciógombok, a nagyméretû analóg kijelzõk, amelyek a motor hûtõfolyadék- és a motorolaj-hõmérsékletet, a motorfordulatszámot, az akkumulátortöltést és az üzemanyagszintet mutatják.

 

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog