2010. március 30.

Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

A cserepeslemez egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus fedését szolgálja. Az új építések mellett kitűnő megoldást nyújt tetőfelújításokhoz is, mivel kis súlyából adódóan nem igényli a tetőszerkezet megerősítését.

A Grupa Pruszynski csoport által gyártott, különféle formájú és szerkezetű tetőfelületek fedésére alkalmazható cserepeslemezek széles szín- és változatos profilválasztéka a homlokzattal és a környezettel összhangban lévő tetőkialakításokat enged.

Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

A 0,5 mm vastag horganyzott acéllemezből készülő cserepeslemezek szélessége 1,1 méter, hossza – a könnyű kivitelezhetőség érdekében – maximum 5,35 méter. Mivel a lemezek különféle hosszúságban rendelhetők, beépítésükkor minimális a helyszíni hulladékképződés. A 8°-os (14 százalékos) tetőhajlásszögtől alkalmazható cserepeslemezek súlya mindössze körülbelül 5 kg/fm, azaz a hagyományos cserépfedések tizede.

 

A tartósság záloga

A cserepeslemezek kétoldali horganyozása és többrétegű festékbevonata hosszú élettartamot és átrozsdásodás elleni védelmet garantál. A lemezek 25 µm fényes poliészter, vagy 35 µm matt poliészter, illetve 50 µm Pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg és primerréteg felett helyezkedik el. E speciális bevonatrétegnek köszönhetően a lemez öntisztuló: az eső könnyen lemossa felületéről a szennyeződéseket.

 

Kivitelezési tanácsok

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell helyezni, abból a célból, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt, de a fólia a tetőszerkezet hang- és hőszigetelését is javítja.

A lemezek rögzítésére EPDM gumigyűrűvel ellátott 4,8x35 mm önfúró csavarok szolgálnak. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítva ezzel a rögzítés állandó szorosságát. A lemezek egymáshoz 4,8x19 mm-es önfúró csavarokkal erősítendők. A tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függően négyzetméterenként körülbelül 7-8 darab csavar alkalmazandó.

A cserepeslemezekhez – azokkal megegyező színű és bevonatú – szegélyelemek is tartoznak, teljessé és egységessé téve a fedést. A cserepeslemezek gyors és szakszerű szerelését részletes útmutató segíti.

 

Cserepeslemezek típusai


Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

Szafir

 

Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

Kron

 

Könnyű, esztétikus, öntisztuló tetőfedés

Rubin

hírlevél-feliratkozás

épjog