2010. április 08.

Magyar cég forgalmazza a teflonfestéket

Magyar cég forgalmazza a teflonfestéket

A Teflon adalékkal kezelt festék felvitelekor az adalék a festett felület felszínére kerül. Az így létrejött védőréteg taszítja a szennyeződéseket, és a száradást követően ellenállóbb, tartósabb és mosható felület keletkezik.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. együttműködési megállapodást kötött a Dupont világcéggel egy speciális adalékanyag kereskedelméről melynek eredményeképpen új termékkategória szüle-tett: a Poli-Farbe Neo. Ezt a köznyelv csak teflonos festéknek fogja nevezni a benne lévő Teflon felületvédő adalék miatt – hangzott el a Poli-Farbe sajtótájékoztatóján.

Magyar cég forgalmazza a teflonfestéket

A Teflon felületvédő adalékkal kezelt festékekkel nemcsak szép felületek készíthetők, de könnyebben tisztíthatóak és jobban ellenállnak a szennyeződéseknek is. A Poli-Farbe Neo Teflon festék felvitelekor ugyanis a Teflon adalék a festett felület felszínére kerül, és az így létrejött védőréteg taszítja a szennyeződéseket, a száradást követően ellenállóbb, tartósabb és mosható felületet biztosít. A Poli-Farbe Neo Teflon felületvédő adalék további előnye, hogy jobban terül, a felület így egyenletesebb, simább és esztétikusabb lesz. Alacsony VOC-tartalma révén a környezetre és az egészségre is ártalmatlan.

Magyar cég forgalmazza a teflonfestéket

A Poli-Farbe nemcsak a magyar, de a szlovák piacra is kapott termelési, forgalmazási és név-használati jogokat a Teflon márkát 1945-ben bejegyző Dupont-tól az új festékkategóriára, ennek ellenére nem kívánja hagyományos termékcsaládjait háttérbe szorítani. A Platinum, az Inntaler, a Boróka, a Cellkolor festék, illetve a Policolor hőszigetelő rendszer dinamikus fej-lődését jól mutatja, hogy a rendszerváltás idején családi vállalkozásként induló Poli-Farbe ma már csaknem 200 főnek ad munkát Bács-Kiskun megyében, s folyamatosan bővíti termelési és logisztikai kapacitásait az ország több pontján is – írja a cég sajtóközleménye.

A bócsai cég termékei az elmúlt években számos rangos elismerést kaptak. Magyar Termék Nagydíjat kapott 2006-ban a Platinum egyrétegű beltéri falfesték, a Boróka fabevonó lazúr, 2007-ben a Policolor hőszigetelő rendszer, míg 2008-ban az Inntaler termékcsalád részesült az elismerésben, ez utóbbi ezzel párhuzamosan a Magyar Minőség Háza Díjat is elnyerte. 2009-ben a Cell Kolor Aqua vizes bázisú zománccsalád nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog