2011. szeptember 19.

Épületek lábazatának védelme

Épületek lábazatának védelme

Az épületek lábazatai fokozott igénybevételnek kitett felületek, hiszen nemcsak a földrõl, járdáról felverõdõ csapadék áztatja, hanem mechanikai sérülések is gyakrabban érhetik. Ezért célszerû a lábazatok éleit megerõsíteni, felületüket pedig pára- és légáteresztõ, de víztaszító, tartós fedõbevonattal védeni.

A lábazatok éleinek, sarkainak képzésénél érdemes az alapvakolatba elhelyezett élvédõket használni, melyek utólagosan is beépíthetõk. Ha a felület repedezett, hálózás is alkalmazható a lábazat teljes hosszában. Fedõbevonatként alkalmazható a PoliFarbe lábazatfesték, ami szilikonadalékának köszönhetõen kiváló vízlepergetõ hatású, rugalmas felületet képez. A kiáramló nedvességnek nem állja útját, ezért a hólyagosodásra kevésbé hajlamos. A lábazatok kialakítására gyárilag kevert ásványi õrlemény alapú vakolatok is alkalmasak.

 

Policolor lábazatfesték

A Policolor lábazatfesték épületlábazatok, kül- és beltéri beton- és vakolatfelületek diszperziós festéke. Kiváló idõjárásállóságú, szilikonadalékot tartalmazó, korszerû termék, mely tartós, esztétikus, jó pára- és légáteresztõ, víztaszító bevonatot képez. A szórással, hengerezéssel vagy ecsettel felhordható festék 1,5 literes kiszerelésben kapható.

 

PoliFarbe lábazati vakolat

A cement, beton, mûkõ, eternit, lábazati hõszigetelõ rendszer és alapvakolattal ellátott felületek bevonására szolgáló, gyárilag elõkevert, színes ásványi õrlemény alapú Poli-Farbe lábazati vakolat diszperziós kötõanyaggal készül. A könnyen feldolgozható, tízféle szemcseösszetételben kapható termék dekoratív, tartós bevonatot képez.

 

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog