2010. április 16.

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

Az új Tetso 875 hőkamera segítségével roncsolásmentesen vizsgálhatók a különböző felületek, épületszerkezeti elemek, vezeték- és csőrendszerek, egyszerűen és könnyen feltérképezhetők az épületek penészedésre hajlamos helyei, illetve hőszigetelési hiányosságai, akár már építés közben is.

A magas termikus érzékenységű Tetso 875 hőkamerával már a legkisebb hőmérséklet-különbségek is felismerhetők. Cserélhető, egy nagylátószögű és egy teleobjektív gondoskodik arról, hogy rugalmasan és a mindenkori követelményeknek megfelelően mindig optimális képfelbontás jelenjen meg a kamera kijelzőjén. A beépített digitális fényképezőgép jelentősen megkönnyíti a hőkép azonosítását és a dokumentációt. Az épülettermográfia területén egyedülálló a készülék felületi páraeloszlás megjelenítése a penészedésre hajlamos, veszélyeztetett helyek felderítéséhez.

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

A Tetso 875 hőkamera fontosabb előnyei:

• jó képminőség – a <110 mK termikus érzékenységű kamerával biztonságosan diagnosztizálhatók a kritikus melegedések;

• penészképződésre hajlamos helyek lokalizálása – a környezeti hőmérséklet és a páratartalom megadott adatai alapján a Tetso 875 egy pillanat alatt hőképen teszi láthatóvá a penésszel veszélyeztetett helyeket;

• beépített digitális fényképezőgép – a valós és az infra képfelvételt egyesíti a mérés gyors, biztonságos és egyszerű dokumentálhatósága érdekében;

• automatikus Hot/Cold-Spot felismerés – e funkció kijelöli a kritikus hőmérsékletű felületeket és gondoskodik a biztos hibalokalizálásról, segítve ezzel a PC-n történő részletes kiértékelést, elemzést és dokumentáció-készítést.

Szoftver az elemzéshez

A Testo kamerákhoz magyar nyelvű, áttekinthető felépítésű és felhasználóbarát PC szoftver jár, mely a termogrammok átfogó elemzését és kiértékelését teszi lehetővé. Az egyidejűleg több hőkép elemzésére és a hozzájuk tartozó valós kép csatolására alkalmas szoftverrel komplex termográfiás jelentés készíthető.

A Tetso 875 hőkamera főbb alkalmazási lehetőségei

• Épületgépészeti rendszerek felülvizsgálata

A Tetso 875 hőkamerával gyorsan, egyszerűen és közvetlenül ellenőrizhető a fűtési, klíma- és szellőztető rendszer. Komplikációk nélkül elemezhető a fűtési hőmérséklet eloszlása, vagy lokalizálhatók a szivárgások egyetlen hőképpel. Csőtörés gyanújakor a Tetso 875 segítségével precízen megállapítható a szivárgás helye hozzáférhetetlen vagy eltakart csővezetékeken is, minimalizálva ezzel a bontási/felújítási költségeket.

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálásaHővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

 

• Az építési hiányosságok észlelése és az építés minőségének biztosítása

A Tetso 875 segítségével végzett elemzés gyors és kiváló módszer a lehetséges építési hiányosságok feltérképezésére. A hőkamera alkalmas a minőségi hibák kimutatására és az építési folyamatok felülvizsgálatára is. A <110 mK termikus érzékenység révén a Tetso 875 hőképként teszi láthatóvá az épületeken keletkező hőveszteségeket, páralecsapódásokat és légszigetelési hiányosságokat. Ezen túlmenően felfedezi a hőszigetelés kivitelezésekor fennálló hiányosságokat és kimutatja az építési károkat is.

Hővesztő és penészedésre hajlamos helyek lokalizálása

hírlevél-feliratkozás

épjog