2010. május 24.

Falban futó íves tolóajtók

Falban futó íves tolóajtók

Az olasz gyártmányú Eclisse ajtók gipszkarton, vagy vakolt tégla válaszfalakba építhető rejtett keretes beltéri tolóajtók, melyek rejtett módon a falazatba tolhatók. Az egy- és kétszárnyú, kettényíló, illetve teleszkópos kialakítások mellett a szokásosnál kreatívabb belsőépítészeti megoldásokat lehetővé tevő íves belső ajtók is kaphatók, igényes és helytakarékos belsőépítészeti megoldásokra lehetőséget nyújtva akár családi házakban, akár irodákban, vagy üzletek belső tereiben.

 

Falban futó íves tolóajtók

Falban futó íves tolóajtók

Falban futó íves tolóajtók

 

Az Eclisse tolóajtó-szerkezetek jellemzői:

• széles modellválaszték standard és egyedi méretekben;

• időtálló bevonattal ellátott acélszerkezet, amely a korróziónak utólagos felületkezelés nélkül is ellenáll;

• sűrűn elhelyezett merevítők a nagyobb szilárdság érdekében;

• utólag kivehető sín a későbbi automatizálhatóságért;

• küszöb nélküli ajtókialakítás;

• a függesztett ajtólapok mozgatását golyóscsapágyazott görgők segítik;

• a felső sín két végén állítható ajtóblokkoló elem található.

 

Beépítés gipszkarton falba

A gipszkarton falszerkezet elemeiből teherhordó vázat (kaput) kell kialakítani a tolóajtó köré, és ebbe kell az Eclisse tokszerkezetet helyezni. A szerkezet méretpontos és összeállításra előkészített részekben érkezik meg a beépítés helyszínére. Összeszereléskor a sínszerkezet a kapcsolódó falvastagságnak megfelelően 100, vagy 125 mm-re állítható be a rendszerhez tartozó távtartóval.

 

Beépítés vakolt falba

Hagyományos falazatba történő beépítéskor a fallal megegyező vastagságú (90, 108, 125, 150 mm-es) tokszerkezetet kell beépíteni, és a teljes szerkezet fölött teherhordó áthidalást kell alkalmazni. A vakolható tokszerkezet mindkét oldalát sűrűszövésű háló borítja, ami 5 cm-t túllóg a szerkezet szélein, biztosítva a megfelelő stabilitást. Így elkerülhető, hogy a szerkezet körüli vakolatrészen később, használat közben hajszálrepedések alakuljanak ki.

Falban futó íves tolóajtók

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo