2010. június 09.

Gépkezelői olimpia Baján

Gépkezelői olimpia Baján

„Szombatra virradóra beköszöntött a jó idő, verőfényes napsütésben kezdhették meg a versenyt a jelentkezők. A Manitou- és Gehl-kezelőknek egymástól független, egyedi versenypályákon kellett rátermettségüket és szakértelmüket bizonyítaniuk” – írja az Axial Kft. közleménye.

A közlemény a következőképpen szól:

Az Axiál Kft. 2002 óta rendezi meg a gépkezelők olimpiáját Magyarországon. Sok külföldi országban a mi példánk hatására kezdtek ilyen gépközpontú versenyeket rendezni. Mi is tanultunk egy kicsit tőlük, és idén – a tengerentúlon nagy hagyományokkal bíró – kompakt kotró-rakodók kezelőit is harcba küldjük.

A Gehl- a Manitou család tagjaként – az építőiparban és mezőgazdaságban már egyaránt bizonyított. Most a Gehl kezelők is megkapták a lehetőséget, hogy önálló versenypályán, saját gépeik legapróbb trükkjeit is kihasználva mérettessék meg magukat.

A Manitou és Gehl kezelőknek egymástól független, egyedi versenypályák kerültek kialakításra.

A rendezvényt megelőző héten a szervezők még aggodalommal tekintettek a VIII. Axiál Gépkezelői Olimpia elé, amikor szakadó esőben pályákat építettek, fél szemmel a Sugovicát lesve, mikor érkezik meg Bajára is az árvíz. Mindenki tudta, hogy sok forog kockán: 160 jelentkezővel, a sokszínű kísérőprogramokkal, a magas technikai szintű versenypályákkal fémjelzett Olimpiától minden partnerünk az Axiáltól megszokott színvonalat várta el.

A feladat tehát adott volt, és már sokszor elhangzott: az axiálos fiúk mindent megoldanak... Örömmel jelenthetjük, hogy ezt is sikerült. A pályák határidő előtt elkészültek és péntekre virradóra már mindenki láthatta, hogy az égiek is kegyesek a szervezőkhöz: szikrázó napsütés ugyan nem, de jó idő várta az Axiál Kft. partnereit és a versenyzőket. Már a pénteki szabadedzésen is nagy volt az érdeklődés, több mint száz versenyző próbálta ki a versenypályákat. Este a Koch pincészet kedveskedett borkóstolóval, levezetésként pedig fergeteges hangulatú karaoke-esten vehettek részt a vendégek.

Szombatra virradóra beköszöntött a jó idő, verőfényes napsütésben kezdhették meg a versenyt a jelentkezők. A Manitou- és Gehl-kezelőknek egymástól független, egyedi versenypályákon kellett rátermettségüket és szakértelmüket bizonyítaniuk.

Gépkezelői olimpia Baján

A versenyszámok között a látogatóink Közép-Európa legerősebb és leggyorsabb dragsterének, a több mint 2000 lóerős gyorsulási versenyautónak a hangját hallgathatták meg, testközelből élvezhették a trial motorosok és biciklisek bemutatóit, megnézhették, hogy táncol egy Gehl, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt, reformételeket kóstolhattak, quadpályákon, mászófalon, kötélpályán próbálhatták ki magukat. A technikai sportok napján bemutatkoztak az Axiálhoz kötődő földön és vízen versenyző csapatok is.

Az ünnepélyes díjátadón a nyertesek stílusosan Manitou-k segítségével kialakított dobogókon vehették át nyereményeiket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezetőktől és Pintér Zsolt ügyvezetőtől.

 

A VIII. Axiál Gépkezelői Olimpia Manitou versenyszámának győztesei:

I. helyezett: Soós Attila (Sebestyén Kft.)

II. helyezett: Ifj. Izeli István (Izeli Kft.)

III. helyezett: Csókási Gergő (Csókási Lajos családi gazdasága)

 

A VIII. Axiál Gépkezelői Olimpia Gehl versenyszámának győztesei:

I. helyezett: Gulyás Tibor (egyéni vállalkozó)

II. helyezett: Csongrádi Antal (Tóth Erika e.v.)

III. helyezett: Belencsi László (NYAK-ÉP Kft.)”

 

Gépkezelői olimpia Baján

 

hírlevél-feliratkozás

épjog